Klasszikus, de nem unalmas – fekete-fehér a lakásban

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A fekete és a fehér kettőse kétséget kizáróan elegáns párosítás a lakberendezésben, hiszen ez a modern és letisztult páros tökéletes harmóniában teremti meg az összhangot. Bár sokan a nappaliba koncentrálják a meghatározó színeket, mi most másféle inspirációt adunk a többi helyiségbe is.

A klasszikus nappali Kép forrása: purewow.com

A legtöbb helyen talán a nappali az a helyiség, ahol a fekete-fehér kettőse uralkodó színként jelenik meg.

Tény, hogy a berendezéshez nem nehéz bútorokat, dekor tárgyakat találni, főleg nem akkor, ha részben az átmeneti tónussal, a szürkével is kiegészítjük a készletet.

Ezzel a praktikával egyébként érdemes is élni, ugyanis a szürke kevésbé kényes és feltűnő, mint a fehér, ugyanakkor mégsem annyira goromba, mint a fekete.


Tippek: Így akasztják a képeket a falra a lakberendezők, hogy ne legyenek unalmasak


Sokan ódzkodnak a változatos tónusoktól, pedig izgalmas kombinációkban sem az ezüst, sem a grafit szürke nem lehet unalmas.

A berendezésnél törekedjünk arra, hogy időnként mindegyik szín szerephez jusson, mégpedig lehetőség szerint ugyanabban a funkcióban: válasszunk fekete és fehér képkeretet, párnát, vagy éppen asztali tálkát.

 

Galéria és étkező Kép forrása: scandinaviandeko.com

A legtöbbször eszünkbe se jut, hogy a plafont más színnel árnyékoljuk, mint a fehér, pedig máris láthatjuk, hogy ezen a területen könnyen kibontakoztathatjuk a többi tónust is.

Ahhoz, hogy ez a maximális sötét árnyalat, a fekete se nyomja össze a teret, szükséges a méretes belmagasság, ami a galériás, lépcsőfeljárós megoldás mellett egyértelműen adott.

Olyannyira, hogy az oldalsó fal, az ajtó fekete színe és a korlát sem tűnik nyomasztónak.

Főleg, hogy egy kis fa színt is becsempészett a 3 székkel, plusz néhány növény azért a zöldjével kellőképpen tompítja az erős tónusokat.

A modern külsőt még jobban emeli a szürke padlózat, és persze maga a választott funkció: nem sok mindenkinek jutna eszébe, hogy egy olyan fontos helyiséget, mint amilyen az étkező, mindösszesen két szín párosával öltöztessen fel.

Ha nem tartunk a merész és különleges megoldásoktól, ennél keresve se találnánk jobb lehetőséget.