Kisebb vagyonba kerülnek a dizájner lámpák! 5 egyedi lámpa, amit könnyen el tudsz készíteni

Göcző Nóra
Írta: ,
Kisebb vagyonba kerülnek a dizájner lámpák! 5 egyedi lámpa, amit könnyen el tudsz készíteni

A jó hangulatlámpa egyszerre izgalmas és sejtelmes, ugyanakkor képes elvarázsolni és emlékeket felidézni. Funkcióját tekintve fénykibocsátása másodlagos is lehet, elsősorban az esztétikum a lényeg. Ugye mindenki érezte már a késztetést, hogy készítene egy szuper kislámpát saját magának? Mi sem egyszerűbb, gondolhatnánk, pedig ez a munka is alapos körültekintést és tervezést igényel. Mutatunk néhány példát a minimáltól a bonyolultabb kivitelezésig, ami garantáltan inspirálni fogja az olvasót.

 
 
 
 

Az újrahasznosítás korát éljük. Minden régiből készülhet valami új, s így van ez a lámpákkal is. Legyen szó szúette, törött asztallábról, csorba kávéscsészékről, rozsdás tésztaszűrőről, nagyapánk cilinderéről.

Az alapkészlet ugyanaz: néhány méter vezeték, foglalat és izzó. Ezek minden villamossági szaküzletben vagy webshopban olcsón megvásárolhatók. Az összeszerelésüket azonban mindig bízzuk gyakorlott szakemberre, mert a házi barkácsolás örömteli szórakozás, de vannak veszélyei!

Ha ezzel megvagyunk, akkor már csak fúróra vagy ragasztóra, festékre, különböző, otthon is fellelhető tárgyakra lehet szükségünk. És persze még valamire, amit nem lehet boltban megvásárolni: jó ötletre. Legalább egyre.

De tapasztalatból tudható, hogy aki egyszer elkészít magának egy lámpát, az hamarosan újabb dekoráción töri majd a fejét. Ha pedig nem saját részre készül, akkor nagyszerű ajándék is lehet belőle.

 

 
 
 
 
Minimál stílusban: egyszerű, de nagyszerű Kép forrása: metdaan.com

Néha a legegyszerűbb megoldásokhoz van szükség a legnagyobb kreativitásra. Nem könnyű felfedezni egy ruhafogasban, egy kenderkötélben vagy egy uszadékfában rejlő lehetőséget, ha lámpagyártásról van szó.

Ám, ha mégis sikerül, akkor gyorsan és egyszerűen készíthetünk valamit, ami saját, egyedi, ráadásul a szoba dísze lehet.

A minimalista stílusban akár a csupasz vezetékek, a fedetlen izzók látványa is megengedett. Semmi fölösleges körítés, egyetlen szempont, hogy a műanyag mellett valamilyen természetes alapanyag domináljon. Ez lehet fa, papír, bőr, de akár a csont is.

 

 
 
 
 

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!