15 négyzetméterre költöztem, és imádom!

Zabolai Margit
Írta: ,
15 négyzetméterre költöztem, és imádom!

„Komolyan ekkora?” „De van fürdőszoba?” „És lesz konyhád?” Csak néhány azok közül a kérdések közül, amik a legtöbbször elhangzanak, ha elárulom, hogy nemrég egy 15 négyzetméteres lakásba költöztem. A válasz mindig igen, és azt is hozzáteszem, hogy imádom az új otthonomat. Elmondom, hogy miért!

Mert megtanít megbecsülni, amid van Kép forrása: forum.rise-n-fall.com

Az első lecke, amit új otthonomtól kaptam, a költözködés során érkezett, ugyanis az addigi bútoraim, holmijaim, de még a ruháim nagy részét is ki kellett dobnom. Egyszerűen nem fértek volna el.

Az új otthonomban, varázslatos módon, mégis minden megvan, amire szükségem lehet. Azaz egészen idáig olyasmiket őrizgettem, és cipeltem magammal lakásról lakásra, amik valójában feleslegesek voltak.

Ami viszont most is velem van, az valóban az enyém, tényleg szeretem, és azért tartottam meg, mert helye van az életemben. Kevesebb tárgyam van, de azok valóban fontosak a számomra.

Mert ráébreszt a saját igényeidre Kép forrása: blog.anthropologie.com

Nem mondom, hogy nem voltak kétségeim a beköltözés előtt. Persze, bennem is felmerült, hogy rendben, hogy mindennek kisakkoztam a helyét, de mi lesz, ha vendégek jönnek, ha valaki itt aludna… hiszen még egy kinyitható kanapé sem férne el a kinyitott állapotában!

Arra is rájöttem viszont, hogy én magam tökéletesen elférek, és jól is érzem magam. Ez pedig mindennél fontosabb, hiszen ez az én otthonom – amit persze a barátommal és a macskámmal osztok meg.

De ha mi mindannyian jól érezzük magunkat itt, miért kellene aggódnunk azon, hogy mások mit gondolnak az életterünkről?

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv