Kicsi a lakás? Trükkök, amikkel nagyobbnak fog tűnni

Fischer Anna
Írta: ,
Kicsi a lakás? Trükkök, amikkel nagyobbnak fog tűnni

Sajnos a legtöbbünk kisebb lakásban lakik, mint amilyenben szeretne. Otthonunk tényleges méretén nehéz és költséges dolog lenne változtatni, ezért inkább érdemes néhány helytakarékos megoldást megfontolnunk. Jóval nagyobbnak tűnhet ugyanis lakásunk, ha okosan gazdálkodunk a hellyel.

Vonalak
Ha optikailag szeretnénk egy kicsit módosítani a szobánk arányain, akkor érdemes alkalmazni a falon futó vonalak módszerét.
 
Ha mélyíteni, hosszítani szeretnénk a helységünket, akkor válasszunk a szobában maximum a szemmagasságban körbe futó vízszintes vonalat.
 
Ez lehet egy egyszerűbb bordűr tapéta, indás falmatrica, vagy egy finomabb színkombináció felfestve. Ha a szobánkat inkább magasítani szeretnénk, akkor pedig használjunk függőleges vonalakat, amik magasítják a belteret. Ilyen lehet egy oszlopban feltett tapéta, vagy egy festett színes sáv, ami harmonizál a szoba többi elemével. 
Ajtók mögött
Az ajtók mögötti tér szinte mindig kihasználatlan holt tér, ezért érdemes kezdeni vele valamit. Ha van rá lehetőség és elég hely, akkor a legjobb, ha plafonig érő beépített szekrényt csináltatunk ide.
 
Ha akár csak 20-30 cm mélységű helyünk is van itt, akkor is megéri bepolcoztatni, mivel rengeteg dolgunk elfér majd itt dobozokba téve.
 
Nagyon sokat fog lendíteni a lakás rendezettségén is, hiszen mivel lényegesen kevesebb dolgunk lesz elöl,ezért tágasabbnak, levegősebbnek tűnik majd otthonunk. 

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató