Kicsi a lakás? Trükkök, amikkel nagyobbnak tűnik

Fischer Anna
Írta: ,
Kicsi a lakás? Trükkök, amikkel nagyobbnak tűnik

Sajnos a legtöbbünk kisebb lakásban lakik, mint amilyenben szeretne. Otthonunk tényleges méretén nehéz és költséges dolog lenne változtatni, ezért inkább érdemes néhány helytakarékos megoldást megfontolnunk. Jóval nagyobbnak tűnhet ugyanis lakásunk, ha okosan gazdálkodunk a hellyel.

Vonalak
Ha optikailag szeretnénk egy kicsit módosítani a szobánk arányain, akkor érdemes alkalmazni a falon futó vonalak módszerét.
 
Ha mélyíteni, hosszítani szeretnénk a helységünket, akkor válasszunk a szobában maximum a szemmagasságban körbe futó vízszintes vonalat.
 
Ez lehet egy egyszerűbb bordűr tapéta, indás falmatrica, vagy egy finomabb színkombináció felfestve. Ha a szobánkat inkább magasítani szeretnénk, akkor pedig használjunk függőleges vonalakat, amik magasítják a belteret. Ilyen lehet egy oszlopban feltett tapéta, vagy egy festett színes sáv, ami harmonizál a szoba többi elemével. 
TV
A televízió készülékek sokszor óriási helyet foglalnak el.
 
Ha most tervezünk tévét venni, akkor vagy válasszunk olyat, amit az egyik kisebb bútorra tudunk állítani, vagyis nem kell a földön helyet szorítani neki, vagy vegyünk falra szerelhető készüléket.
 
Igaz, ez drágább, mint egy átlagosabb televízió, de ha hosszú időre tervezünk vele és sokat számít az a hely, amit megspórolunk, akkor tegyük a falra.
 
Látványos, kényelmes és helytakarékos megoldás is lesz egyszerre,ráadásul így egyben a fal díszítését is megoldottuk. 

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!