10 négyzetméter alatti gyönyörű kicsi konyhák berendezése

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:
10 négyzetméter alatti gyönyörű kicsi konyhák berendezése

A konyha sokak szerint a lakás lelke, itt készülnek azok a finomságok, amik aztán az egész családot az asztal köré gyűjtik, de persze, ha egyedül élsz, akkor sem elhanyagolható, hogy reggelire hívogató-e a helyiség. Ötleteink segíthetnek, hogy akkor is bájos konyhát alakíts ki, ha erre csak néhány négyzetmétered van.

Ha fehér csempét, fehér konyhabútort és fa munkalapot, valamint asztalkát választasz, azzal olyan nagyon már nem lőhetsz mellé a legkisebb konyhákban is.

Ilyenkor is érdemes azonban egy kis színt becsempészni, hogy az összhatás ne legyen túlságosan steril. Itt az étkezőasztalka melletti falra került színes tapéta, ami egyúttal kicsit el is választja ezt a teret a konyha többi részétől, jelezve az eltérő funkciót.

Az asztalra szerelhető, lehajtható asztal egyébként mindent parányi konyhába jó megoldás lehet, mert így van elég helyed főzni, amíg főzöl, és leülni, amikor már enni szeretnél.

Ha inkább a bolondos, bohókás stílus áll közelebb hozzád, egy csepp modenrséggel fűszerezve ez is jól mutathat a talpalatnyi konyhában.

Ez a kis konyha akár egy panellakás aprócska terében is kialakítható.

Ha nem is akarsz a konyhában enni, akkor is érdemes legalább egy kis padot betenni, ahová leülhetsz meginni egy kávét, vagy, ha vendéged van, akkor ő leülhet, amíg te elkészíted neki a teáját.

Ha a belmagasság megengedi, mindenképpen használd ki a teret, és tegyél be néhány nagy méretű szekrényt, ahol a ritkábban használt dolgokat is tárolhatod.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?