5 praktika, amivel az aprócska konyhát is kényelmessé teheted

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 praktika, amivel az aprócska konyhát is kényelmessé teheted

Kép forrása: Fotó: Ora Hasenfratz, Interior design: Noemi Koronczay

A legtöbb garzonhoz nem tartozik túlságosan nagy konyha, és már annak is örül az ember, ha kényelemesen össze tud dobni egy vacsorát. Néhány egyszerű praktikával azonban a picike konyhákat is be lehet rendezni úgy, hogy a szűkös hely ne okozzon bosszúságot a mindennapokban!

Ha át lehet alakíttatni Kép forrása: remodelista.com

Amennyiben te tervezed meg a konyhát – vagy csak a helyiség adott, és berendezheted – sokkal jobban jársz beépített bútorokkal.

Az előre gyártott szekrényekkel az a gond, hogy nem töltik ki teljesen a teret és emiatt egyáltalán nem megfelelőek a kis lakásokba. A személyre szabott megoldásokkal már egészen más a helyzet.

De mire kell figyelned? Mindenképpen építtesd be plafonig a konyhát, de néhány helyre szekrény helyett polcokat tegyél, így jóval szellősebb lesz az összhatás.

Fontos, hogy az alsó szekrényekbe minél több fiókot tegyél, hiszen így sokkal jobban kihasználhatod a rendelkezésedre álló teret – és persze mindenképpen használj világos színeket.

Ne tegyél semmit a munkapultra Kép forrása: bloglovin.com

Jó, ez szinte kivédhetetlen, főleg, ha nem alakítottak ki előzőleg helyet a mikrónak és a létfontosságú kávégépnek. Ezeknek nyilván helyet kell szorítanod, de csak azokat a gépeket hagyd elöl, amiket nap mint nap használsz.

A kéthetente egyszer beüzemelt kenyérpirítónak, vagy a még ritkábban használt gyümölcsfacsarónak teljesen felesleges helyet áldoznod. Tárold őket pl. egy alsó, méretes polcon, vagy a felső szekrénysor tetején dobozban, amennyiben nem építették be plafonig az aprócska helyiséget.

A gyümölcskosarat is át kell tenned az asztalra, ha pedig virágokkal dekorálsz, jobban jársz a felakasztható kaspókkal.