5+1 észbontó ötlet: alakítsd otthonossá a kicsi erkélyed

Nagy Niki
Írta: ,
5+1 észbontó ötlet: alakítsd otthonossá a kicsi erkélyed

A nagyvárosi élet velejárója, hogy általában nincs a lakásokhoz óriási erkély – de vidéken is akadhat olyan problémád, hogy kis helyen kell elférned, mégis csinos kis helyiséget szeretnél varázsolni a teraszból is. Az alábbi tippekből inspirálódhatsz, és a legapróbb erkélyt is kipofozhatod, hogy a lakás ékévé váljon.

A legfontosabb egy ilyen kis erkély esetében az, hogy mindig rend legyen, és ne legyen tele kacattal, különben még zsúfoltabbnak tűnik majd, mint amilyen valójában.

Fogalmazd meg, mit is szeretnél kezdeni vele (jógázni, üldögélni, kertet nevelni benne), és tartsd is magad hozzá, ne akarj mindent egyszerre.

Minél kevesebb funkciója van az erkélyednek, és minél kevesebb dolog van rajta, annál jobban el fogsz férni – ez magától értetődő, de fontos megjegyezni.

Ilyen célra találták ki őket: ha nincs elegendő helyed, vásárolj összecsukható székeket és asztalt, és mindig csak annyit nyiss ki belőle, amennyit tulajdonképpen használsz is.

Így nem kell folyton kerülgetni az üresen álló bútorokat, és ha csak ketten-hárman szeretnétek kiülni, sokkal több helyetek lesz.

Ugyanez vonatkozik minden hasonló bútorra: ahol tudsz, hajtogass!