Kicsi a lakás? Így spórolj helyet a sok vendégnek

Stumpf Bea
Írta: ,

Ha szerencsés vagy, karácsonykor sok rokonnal és baráttal tudod körbevenni magad, akik mind-mind fontosak a számodra – a bökkenő már csak az lehet, ha a lakásod nem elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen elférjetek! De semmi pánik, most összegyűjtöttünk neked néhány praktikus tippet, amivel megnövelheted picit az ünnepi teret, és gondoskodhatsz róla, hogy igazán nagy bulit csaphassatok!

Légy úrrá a káoszon! Kép forrása: apartmenttherapy.com

Biztosan a te lakásod is tele van kis kütyükkel, különböző dekorációs elemekkel és kiegészítőkkel – vázákkal, állólámpákkal, kis asztalokkal – amelyek szebbé és otthonosabbá teszik a tereket. Ezzel nincs is gond, amíg nem egy karácsonyi összejövetelt hosztolsz, és nem 30 embert kell bepréselned a lakásodba. A buli előtt ezért kicsit más szemmel kell végignézned a lakást, a helyfoglaló dekor elemeket pedig érdemes elrejteni valahová! A szobainast például rakd be a szekrénybe, a kis dohányzóasztalt pedig helyezd át úgy, hogy ne a szoba közepén legyen (ezt inkább told valamelyik falhoz vagy egy holt térbe, ahol szuper drink bárként szolgálhat)! 

Tipp: Ha a karácsonyfa idén már semmiképp ne férne el a kis lakásodban, akkor készíts egy fenyőfa alakú dekorációt a falra!

Légy praktikus! Kép forrása: mydomaine.com

Nem biztos, hogy attól lesz több helyed a lakásban, hogy minden létező bútort a falnak tolsz! Jobban jársz, ha kis beszélgető sarkokat hozol létre, azaz egy fotel mellé beteszel két puffot vagy babzsákot, a kanapé környékére a földre is teszel néhány párnát, amik szintén ülőhelyként funkcionálhatnak.

Ha vacsorát is adnál, de sajnos nincs elég nagy, vagy elég nagyra kihúzható asztalod, akkor tolj össze különböző asztalokat L alakban, hogy biztosan mindenki elférjen majd! 

Tipp: Ne aggódj, ha nincs akkora terítőd, amivel az összetolt asztalokat le tudnád takarni! Ez esetben használj különböző futókat vagy akár csomagolópapírt, ami szuperül feldobja az asztalt.