5 tipp, hogy luxusossá tedd a lakásod kevés pénzből

Stumpf Bea
Írta: ,
5 tipp, hogy luxusossá tedd a lakásod kevés pénzből

Kevés pénzből nem könnyű ízléses és exkluzív külsőt kölcsönözni a lakásnak. Még nehezebb a helyzet, ha albérletről van szó, hiszen biztos te sem szívesen költesz egy olyan lakásra több százezer forintot, amiből lehet, hogy egy év múlva elköltözöl majd. De szerencsére nekünk azért van néhány tippünk, amivel otthonosabb, igényesebb és különlegesebb lesz a lakásod!

Textilek

Sokat dob egy lakáson, hogy milyen textilekkel dekorálod. Azt javasoljuk, hogy ha van függönyöd, azt mindig a plafontól indítsd és a földig érjen, hiszen ez tágítja a teret, és úgy tűnik, hogy az ablakaid is nagyobbak.

Otthonosabbá teszi a lakásod, ha a nappalit és a hálószobát feldobod takarókkal, és különböző méretű és mintájú párnákkal. Ha kiválasztottad a lakás fő színeit, akkor ezeket az árnyalatokat kombináld, illetve használj mintás és egyszínű anyagokat is. Szerintünk egy jól megválasztott szőnyeg is exkluzívabbá tesz egy lakást, hiszen jól feldobja a teret, és keretet ad a szobának.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Virágok

Minden lakásban jó, ha vannak növények, hiszen ezek életet lehelnek a terekbe. Ha szereted a cserepes növényeket vagy virágokat, akkor hosszabb távra mindenképp szerezz be ezekből egyet vagy kettőt, és dekoráld ezzel a szobákat.

Persze nem kell túlzásba vinni, egy nagy növény a sarokba, egy csokor virág az asztal közepére és néhány friss, zöld fűszernövény a konyhába már sokat dob a lakás hangulatán. Ha kinézel néhány olyan növényt, ami nem igényel túl sok törődést és ellátogatsz egy kertészetbe, akkor néhány ezer forintból már meg is van az élő dekoráció a lakásodba.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!