Kedves, de nem giccses ötletek az újszülött szobájába

Zabolai Margit
Írta: ,

Amikor a család legkisebb tagja saját szobát kap, mindenkiben elindul a fészekrakó ösztön. Persze lehet, hogy a dekoráció a szülők számára fontosabb, mint a csemetének, de ha ez örömet okoz neked, miért ne használnád ki, hogy még különlegesebbé tedd ezt az örömteli időszakot? Mutatunk néhány tippet!

Írd a falra a nevét! Kép forrása: projectnursery.com

Sokak szerint a szürke nem való a gyerekszobába, pedig újabban egyre gyakrabban jelenik meg ez az árnyalat más, semlegesebb színekkel együtt, mondván, hogy itt sem kell mindennek hupililának, meg babakéknek lennie.

A visszafogott színek a vidám kiegészítőkkel itt is jól mutatnak, a kedvenc részletünk azonban a baba neve a falon, illetve a masnik, amik az egyes betűket tartják.

Kartonból magad is kivághatod őket, de hobbiboltokban is megvásárolhatod a megfelelő karaktereket.

Mintás falfestés Kép forrása: sheknows.com

Ha ilyen egyszerű mintát használsz, nem lesz nehéz dekorálni a falat: egy papírlapon készítsd el a sablont, majd ezt tedd rá két másikra, és azokon is vágd ki a mintát.

A lapokat egymás mellé téve, mindig csak egyet mozdítva lefelé, vagy oldalra, gyorsan haladsz majd, és a távolság is minden minta között ugyanakkora lesz.

Ha szeretnéd, az egyik mintát mindig átfestheted egy másik színnek is, így még izgalmasabb lesz a végeredmény.