A kedvenc trükkjeink IKEA bútorokhoz, ha magazinba illő otthont akarsz

Zabolai Margit
Írta: ,
A kedvenc trükkjeink IKEA bútorokhoz, ha magazinba illő otthont akarsz

Magazinba illő, de nem olyan sablonos, mint egy reklámfotó – találtunk néhány szuper ötletet, amikkel nem csak helyet nyersz, de még remekül is fog kinézni a lakásod, és mindezt könnyen elérhető bútorokkal, na meg egy kis fantáziával érheted el.

Okos rendszerezők

Az egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb IKEA-trükk: ezek a kis fűszertartó polcok keskeny kialakításuk miatt szinte bárhol elférnek, és remek tárolói lehetnek azoknak az apró-cseprő dolgoknak, amik egyébként csak elkallódnának. Merd másra is használni őket, mint amire eredetileg tervezték!

 

 

 

Több funkciós bútorok

Egy strapabíró és két irányban is állítható könyvespolc olyan, mint egy elem a tetriszben: csak rajtad múlik, hogyan építed be a szobádba, és mire használod a felületét. Az ülőke az ablak alatt, de akár az ágyad is lehet egyben szuper tárolóhely is, de a szekrényeket térelválasztónak vagy akár munkalapok lábának is használhatod.

 

 

 

 

Mixeld egyedire!

Nem kétséges, hogy a lapra szerelt bútorok között sokkal olcsóbb darabokat is találsz, mint amennyi az egyedi dizájner darabok ára, de érthető, ha zavar, hogy a lakásod kezd úgy kinézni, mint egy katalógusfotó, és az összes szomszédod lakásában is pont olyan az éjjeliszekrény, mint nálad… Ha megfizethető, de egyedi bútorokat szeretnél, akkor tekint ezekre úgy, mint alapanyagokra, amiket akár bolhapiacokon, használt cikk kereskedésekben vagy kézműves termékeket forgalmazó üzletekben beszerzett lábakkal, fogasokkal egészítesz ki, de egy szép asztallapra is kerülhet IKEA-s láb. Így sokkal kedvezőbb áron lehet valóban egyedi bútorod.

 

 

 

Fesd le!

Egy egyedi színnel rá sem lehet majd ismerni az IKEA-s bútoraidra! A laminált bútorlapok lefestésének kulcsa az előkészület: először is érdemes szétszerelni a bútort (vagy eleve össze sem szerelni a festésig, ha most vetted), mert így minden egyes sarokhoz hozzáférsz. Még ha új a bútor, akkor is érdemes alaposan megtakarítani, mert ahol az ujjad hozzáért, zsíros lehet, és ott nem úgy tapad majd a festék.

Ezt követően vigyél fel egy réteg alapozót, majd tetszőleges zománcfestéket annyi vékony rétegben, amennyi szükséges. A nem laminált bútorokat egyből festheted is, majd lakkal érdemes fixálni ezeket – nekünk különösen bejön a fellépő, amire egy darab csipkét fektettek, és így húzták rajta végig az ecsetet, klassz mintát kialakítva!

 

 

 

Használd máshol!

Amikor tárolásról van szó, érdemes más szemmel nézni az áruház darabjait: egy konyhai zsúrkocsi remek pakolós lehet egy apró fürdőben, az iratrendezők új szerepet kapnak a kamrában, a lyukacsos evőeszköz-tartót gyorskötözővel szinte bárhol rögzíteni lehet, de még az ágyrács is kerülhet a falra. Te írod a szabályokat!

 

 

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv