Káros földsugárzások és elektroszmog – Nem mindegy, hol alszol

Írta: ,

Félig tudomány, félig ezoteria – sokan így viszonyulnak a különböző sugárzásokhoz. Ez az egyelőre gyerekcipőben járó tudományág ugyanakkor számos kérdést felvet az egészséges életmód hívei, és a természetgyógyászat iránt érdeklődők számára!

A radiesztezia és a geotronika Kép forrása: tumblr, herebewitches

1/5 A radiesztezia és a geotronika

A radiesztezia nem új keletű tudomány, jóval időszámításunk előtt is foglalkoztak ezzel a kérdéssel az emberek. A megállapítások szerint a Föld különböző intenzitásban bocsát ki veszélytelen, illetve káros sugarakat, amik sok egyéb mellett hatást gyakorolnak az emberek egészségére. A radieszteziát több kategóriára bonthatjuk, ami a fölsugárzások szempontjából fontos, az a geotronika – ez ugyancsak felosztható hét részre. Ide sorolhatjuk a geológiai törésvonalakat, a vízérsugárzásokat, a Hartmann sugárzást, a Szent György- és Ley vonalakat, a Curry sugárzást és az elektroszmogot. Manapság a geotronikára vonatkozó kutatások még kezdetlegesnek tekinthetőek, emiatt van az, hogy egyes kutatók szerint a felsorolt sugárzásokat még alaposan ki lehetne bővíteni, mások szerint viszont már így többet látunk beléjük, mint kellene.

Káros sugárzások

2/5 Káros sugárzások

Minden egyes sugárzás különféle formában hálózza be a földünket, és a mérések szerint eltérő módon befolyásolják az egészségünket, hangulatunkat. A szkeptikusok szerint azért nehéz elfogadni ezeknek a sugárzásoknak a meglétét, mert ha minden egyes, valaha felfedezett sugárzás hálóját rávetítenénk a bolygónkra, akkor gyakorlatilag sehol sem lennénk biztonságban.

Ennek az oka az, hogy minden sugárzás más-más formában jelenik meg a Föld felszínén. Az ismertebb Hartmann zónák pl. 2x2 méter átmérőjűek, 30 cm szélesek, és észak-dél, kelet-nyugat irányban ismétlődnek, míg a vízerek és a törésvonalak teljesen szabálytalanok és bárhol, bármilyen mennyiségben felbukkanhatnak. Az alapelv mégis az, hogy aki huzamosabb ideig káros sugárzásban fekszik (pl. alszik), vagy ül (pl. munka közben), annak az aurája és az egészsége is károsodik.

Egészségügyi kockázatok

3/5 Egészségügyi kockázatok

Az aura megléte a legtöbb ember számára már elfogadott tény, márpedig a sugárzások kárt tesznek a testet körülvevő energiatérben. Bár ez természetesen betegséggel jár, legalább a felismerést elősegíti, hiszen a sérült aurából lehet következtetni arra, milyen sugárzásban tartózkodik sokat az illető. A mérések szerint rövidtávon is megjelenhetnek már a különböző problémák, de hosszútávon szinte borítékolhatóak.

Különösen veszélyes lehet a helyzet akkor, ha hosszában, vagy akár keresztmetszetben fekszel egy-egy ilyen kisugárzásban. Ilyenkor természetesen előbb és erőteljesebben jelentkeznek a tünetek. Egyébként az egyéni hajlamtól, és az adott sugárzás milyenségétől függ, hogy milyen betegségek ütik fel a fejüket: ezek a magas vérnyomástól kezdve okozhatnak szorongást, hidegérzetet, de még daganatos betegségeket is.

Mi a megoldás?

4/5 Mi a megoldás?

A sugárzások kivédése egy meglehetősen komplex és összetett folyamat, hiszen mint írtuk, eleve nehéz igazságot tenni a tudományos és az áltudományos tények között. Tovább nehezíti a felismerést az is, hogy míg bizonyos sugárzások mérhetőek, ezáltal a szkeptikusok számára is elfogadhatóak, addig sokan csak pénzhez próbálnak jutni meggyőző erejük segítségével.

Mindazonáltal gyanúra adhat okot, ha költözés után képtelen vagy pihenni, túlságosan fáradékonnyá válsz az új foteledben, esetleg hirtelen olyan problémákat észlelsz, amiket idáig nem tapasztaltál.

Árulkodó az is, ha a barátoddal ugyanazon a területen tapasztaltok panaszokat, pl. mindkettőtöknél a hasi tájékon jelentkeznek problémák (persze ez csak akkor állja meg a helyét, ha az ágyban keresztben fut rajtatok át a sugárzás).

Néhány szó az elektroszmogról

5/5 Néhány szó az elektroszmogról

Ha nyitott vagy a természetgyógyászatra, akkor egész biztos utána fogsz járni az említett sugárzásoknak, amik közül nem egy tudományosan elismert. Bár napjainkat szó szerint behálózza az elektronika, erre a viszonylag friss kérdésre mégsem fordítunk elegendő figyelmet – annak ellenére sem, hogy az elektroszmogot többször vizsgálták és a káros hatását már bizonyították. Elektromágneses sugárzás természetes formában is létrejöhet, de közvetlenül is kiteheted magadat az elektroszmognak még akkor is, ha éppen nem tévézel, vagy nyomkodod a mobilodat. 

Káros sugárzásuk van ugyanis a konnektoroknak, de még a távvezetékeknek és az aktuálisan üzemen kívül levő készülékeknek is. Bár ez a kisugárzás könnyen mérhető, sajnos arra vonatkozóan egyelőre nincs egységes álláspont, hogy milyen mértékben, és mekkora időtartamon keresztül gyakorolnak káros hatásokat az egészségre.