Káros földsugárzások és elektroszmog – Nem mindegy, hol alszol

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Félig tudomány, félig ezoteria – sokan így viszonyulnak a különböző sugárzásokhoz. Ez az egyelőre gyerekcipőben járó tudományág ugyanakkor számos kérdést felvet az egészséges életmód hívei, és a természetgyógyászat iránt érdeklődők számára!

A radiesztezia és a geotronika Kép forrása: tumblr, herebewitches

A radiesztezia nem új keletű tudomány, jóval időszámításunk előtt is foglalkoztak ezzel a kérdéssel az emberek. A megállapítások szerint a Föld különböző intenzitásban bocsát ki veszélytelen, illetve káros sugarakat, amik sok egyéb mellett hatást gyakorolnak az emberek egészségére. A radieszteziát több kategóriára bonthatjuk, ami a fölsugárzások szempontjából fontos, az a geotronika – ez ugyancsak felosztható hét részre. Ide sorolhatjuk a geológiai törésvonalakat, a vízérsugárzásokat, a Hartmann sugárzást, a Szent György- és Ley vonalakat, a Curry sugárzást és az elektroszmogot. Manapság a geotronikára vonatkozó kutatások még kezdetlegesnek tekinthetőek, emiatt van az, hogy egyes kutatók szerint a felsorolt sugárzásokat még alaposan ki lehetne bővíteni, mások szerint viszont már így többet látunk beléjük, mint kellene.

Káros sugárzások

Minden egyes sugárzás különféle formában hálózza be a földünket, és a mérések szerint eltérő módon befolyásolják az egészségünket, hangulatunkat. A szkeptikusok szerint azért nehéz elfogadni ezeknek a sugárzásoknak a meglétét, mert ha minden egyes, valaha felfedezett sugárzás hálóját rávetítenénk a bolygónkra, akkor gyakorlatilag sehol sem lennénk biztonságban.

Ennek az oka az, hogy minden sugárzás más-más formában jelenik meg a Föld felszínén. Az ismertebb Hartmann zónák pl. 2x2 méter átmérőjűek, 30 cm szélesek, és észak-dél, kelet-nyugat irányban ismétlődnek, míg a vízerek és a törésvonalak teljesen szabálytalanok és bárhol, bármilyen mennyiségben felbukkanhatnak. Az alapelv mégis az, hogy aki huzamosabb ideig káros sugárzásban fekszik (pl. alszik), vagy ül (pl. munka közben), annak az aurája és az egészsége is károsodik.