Karácsonyi dekorációk és ajándékok környezetbarát módon

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Karácsonyi dekorációk és ajándékok környezetbarát módon

Néhány apró döntéssel és megoldással rengeteget javíthatunk az ünnep által gyakorolt káros hatásokon. A kisebb figyelmességek nem csak a környezetet védhetik, hanem akár spórolhatunk is a segítségükkel.

Elsődleges kérdés, a karácsonyfa

Egyesek egyáltalán nem rajonganak a műfenyőkért, mert bár manapság már igazán jó minőségű darabokat lehet vásárolni, mégsem érzik általuk az ünnepi hangulatot.
Szerencsére ma már nem csupán ez a lehetőség áll a rendelkezésünkre, hiszen az évek alatt csodásra nevelt szobafenyő lehet a legtökéletesebb megoldás a környezetbarát karácsony során. Ha ennél kreatívabb vagy, készíthetsz falra szerelhető, plafonról lógatható, igazán modern, fenyőformájú dekorációt, ami nagyszerűen helyettesítheti az „élő” fát.

Az ajándékozásról

Mostanában az ünnepek gyakran a tucat holmik irreális árú továbbításáról szólnak, nem ritka, hogy akár negyed annyiért megveheted ugyanazt a terméket karácsony után. Ennélfogva, ha az adott meglepetés nem hihetetlenül sürgős, érdemes kicsit várni a beszerzésével.
Ami pedig még ennél is jobb, ha kreatív vagy, és megpróbálod legalább az ajándékok egy részét saját készítésű holmikkal, ételekkel, italokkal kiváltani, így nem támogatod a tömegtermeléssel járó összes szörnyűséget.
A nagybevásárlást jó, ha egy alkalommal letudjátok, így nem kell ötször-hatszor visszamenni a boltba, ezáltal pénzt és időt spórolhattok.

Továbbá ne szégyellj túladni azokon a tárgyakon, amiket te nem használsz. Persze arra ügyelj, hogy ne ugyanannak a családnak add vissza, de nincs értelme új doboz csokit venni, ha a másik is már hetek óta ott áll a szekrényben.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!