Karácsony a lakásban

bien.hu
Írta: ,
Karácsony a lakásban
Hogyha száncsengő helyett te is többet hallod az autók dudálását, akkor üdvözöllek kedves városlakó társam: itt a karácsony!

Ahogy jön a tél, egyre több időt töltünk a négy fal közt és azon kapjuk magunkat, hogy életterünk lekorlátozódik a munkahelyünkre és a lakásunkra.

És itt nyer nagyon nagy szerepet a lakberendezés. Fontos átgondolni, hogy milyen szerepeket is szánunk a lakásunk különböző pontjainak. Akkor nyilváníthatjuk sikeresnek a berendezésünket, hogyha minden olyan igényünk és vágyunk teljesül, amit szeretnénk elérni ebben a pár hétben. Ebben szeretnék most a segítségedre lenni.

Felsorolok néhány nézőpontot, amit érdemes figyelembe venned a karácsonyi lakberendezéssel kapcsolatban. Mindenekelőtt azonban szeretném közölni veled, hogy idén sem fogsz tudni mindent egyedül elintézni, azonban most olyan ötleteket sorolok fel, amiket kis segítséggel a párod, vagy a gyerekeid is megvalósíthatnak:

1. A karácsony a családról, a szeretetről szól.

Ez mindennek az alapja, így ezt gondoljuk tovább a dekorációnk kialakításában. Az otthonunk stílusát ne formáljuk át a karácsonyi dekorációval, hanem kiegészítésként, hangulatteremtőként funkcionáljon.

2. Legyünk elegánsak!

Távolabbi rokonokkal, barátokkal ilyenkor találkozunk, ezért a lakásunkat úgy alakítsuk ki, hogy hangulatos, elegáns és praktikus legyen. Gondoljuk át, hogy hányan leszünk, milyen ételeket fogunk feltálalni az ünnepi asztalra  és ezek alapján válasszuk ki az étkező asztal helyét, és elrendezését.

Mindig tartsuk azt szem előtt, hogy körülbelül 60cm távolság szükséges ahhoz, hogy két ember szellősen tudjon ülni és étkezni. Nagyon elegáns és praktikus,  hogyha a székekre ülőhuzatot varrunk, vagy veszünk. Ez egyrészt nagyon stílusos hangulatot tud árasztani, másrészt pedig tudjuk, hogy karácsonykor megszaporodnak a ’’leevéses’’ balesetek.

3. Hóóó

Semmi nem kellemesebb annál, mint egy meleg szobából teát kortyolgatva figyelni a kinti hóesést. Azonban a havazásra nincs garancia. Viszont vehetünk öntapadós hópihe matricákat az ablakunkra, ami  az eredeti hópihék felnagyított változatai. Kellemes hangulatot nyújt számunkra.

4. Mézeskalácsot a plafonra

Hogyha a nappalink közepén éppenséggel nem csillár lóg, akkor vegyünk egy koszorúalapot és függesszük fel egy központi helyre. Belmagasságtól függően lógassunk le róla mézeskalács figurákat, karácsonyi gömböket, vagy ha a stílusunk megengedi, hófehér tollpihéket.

Ha nem teszi lehetővé a tér, akkor se keseredjünk el, mert boltívekhez vagy ablakokhoz rakhatunk fény füzércsíkokat. Azonban óvakodjunk a villogó, zenélő "csodafüzérektől", ugyanis ezek nem éppen az eleganciát hivatottak szolgálni.

5. Alma és fahéj

A  legjellemzőbb karácsonyi kombinációnk. Helyezzük csak el őket bátran egy ablakpárkányra, vagy egy üresen álló polcra. Akik szeretik a csillogást választhatják azt is, hogy ragasztóba, majd pedig csillámporba mártják az almát.

Ne feledjük, az számít, hogy milyen körülmények között érezzük jól magunkat. Jól elrendezett és elegáns ünnepeket kívánok.


Balogh Orsolya, lakberendező
[email protected]

 

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?