16 alap darabból 40 viselet! Alakítsd ki a saját kapszula gardróbodat

Bodnár Alexa
Írta: ,
16 alap darabból 40 viselet! Alakítsd ki a saját kapszula gardróbodat

Kép forrása: khongkitwiriyachan

Nincs egy göncöm sem!” Bizonyára a te szádat is hagyta már el többször ez a felkiáltás, hiszen valljuk be, minden nő jutott már oda, hogy könyékig turkálva a ruhákkal telepakolt szekrényében úgy érezte, nem talál két olyan darabot, amit egymáshoz illesztve fel tud venni aznap - és még cipőt is találjon hozzá!

Pedig egy kis tervezéssel, és tudatos ruhavásárlással már akár 16 ruhadarabbal is eljuthatsz oda, hogy legyen 40 különböző viseleted, úgy, hogy ebben a 16 alapdarabban még a cipők is benne vannak. Megmutatjuk, hogyan készítheted el a saját kapszula gardróbodat, és hogy milyen darabokat érdemes a tavaszi variációkhoz vásárolnod.

A kapszula gardrób egy látszólag nagyon minimalista ruhatár, amelyet maximum 30-36 alapdarabból érdemes felépíteni, hiszen ennél több ruhára nincs szükség ahhoz, hogy rengeteg outfitünk legyen. Ha tervezés nélkül, csak tetszés, impulzus alapján vásárolunk ugyanis ruhákat, sajnos abba a hibába eshetünk, hogy bele sem gondolunk, van-e olyan darabunk otthon, amellyel majd tudjuk hordani az újat.

A kapszula gardróbok a stylistok tökéletes módszere arra, hogy néhány alapszínre és anyagtípusra építve olyan holmik legyenek a ruhatárban, amelyek szinte bármelyik darabunkkal kombinálhatók.

A kapszula gardróbokban pedig a cipők közül is maximum 3-4 párra, a táskákból pedig csak 1-2 darabra lesz szükség, amelyek tényleg mindenhez mennek majd, így a felesleges költéseidet is vissza tudod majd fogni egy kicsit.

A kapszula gardrób esetén ruhacsoportokban kell gondolkodnunk, amit legkönnyebben úgy képzelhetsz el, mintha egy nagyobb ruhabolt különböző osztályai lennének.

Első körben szükséged lesz egy úgynevezett basic szekcióra, amelyben csak az alapdarabok kapnak majd helyet, melyek színünkben és anyagukban is nagyon semlegesek: ehhez szükséged lesz például egy farmernadrágra és egy fekete nadrágra, egy natúr színű kabátra, egy fehér ingre, egy fekete kardigánra, és 1-2 szürke, fehér, fekete vagy pasztellszínű felsőre.

Ha beszerezted az alapokat, jöhetnek a színesebb, izgalmasabb szabású vagy anyagú darabok, amelyeket tudsz kombinálni a semlegesebb basic dolgaiddal, legyen szó felsőkről vagy alsókról.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató