Káprázatos növényfalak – A legújabb és legszebb dekortrend

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Káprázatos növényfalak – A legújabb és legszebb dekortrend

Kép forrása: houzz.com

Az elmúlt időszak talán legnagyobb újítása volt a lakberendezésben a növényfalak bevezetése. Bár a szobanövények minden korban helyet kaptak az otthonokban, a növényfalak egészen új szintre emelték ezt a díszítési stílust. Nagyon úgy tűnik, a természet közelségét ezúttal tényleg szó szerint vehetjük!

Miért olyan népszerűek?

A növényfalak feltűnőek és meghökkentőek, ráadásul minden eddiginél közelebb hozzák az életet a lakásokba. Ez különösen sokat számít a nagyvárosokban, ahol sokszor sajnos fát, füvet is alig látni, nemhogy hatalmas növénytakarókat. Természetesen más előnyökkel is kalkulálhatsz, ha ilyen csodálatos dekorációt választasz: a növényfalak remekül hang- és hőszigetelnek, továbbá – akárcsak a többi szobanövény – tisztítják, frissítik a lakás levegőjét.

Növényfalakat vásárolhatsz készen, kisebb-nagyobb változatban, kül- és beltérre egyaránt, de te magad is megpróbálkozhatsz a kivitelezéssel.

A legegyszerűbb itt is a legnépszerűbb

A növényfalak talán legelterjedtebb változatait képezik a különféle páfrányok, mohák és zuzmók. Nem véletlenül! Többségük pihe-puha, mintegy tökéletesen kiegészíti az otthonok kényelmét. Általánosságban igénytelenek, nem feltétlenül van szükségük világos helyre, sőt, sokszor kifejezetten az árnyékos, félárnyékos elrendezést kedvelik jobban. Tökéletesen elvannak komolyabb öntözgetés nélkül, gyakran beérik a párával, így nem okozhat gondot az ápolásuk.

Elegendő, ha eleve a párás fürdőszobába költözteted őket, vagy kézi permetezővel kiegészíted a locsolásukat: máris csodásan zöldellő és növekvő mohatakaród lehet a lakásodban. Ha pedig készen veszel ilyen növényfalat, még beépített öntözőrendszert is kérhetsz hozzá.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!