5 jel, hogy teljesen rosszul rendezted el a bútorokat – Ahogy kijavíthatod őket

Zabolai Margit
Írta: ,
5 jel, hogy teljesen rosszul rendezted el a bútorokat – Ahogy kijavíthatod őket

Kép forrása: kaboompics.com

Amikor beköltözünk egy lakásba, elrendezzük a bútorainkat, és jellemzően azt gondoljuk, hogy mostantól itt a helyük, köréjük kell szervezni az életünket. A lakberendezők azonban figyelmeztetnek: minden lakás lakva ismerszik meg, és lehet, hogy idővel kiderül, hogy teljesen rossz helyre kerültek az egyes darabok. Ilyenkor fontos, hogy el tudd engedni a berögződött elképzeléseidet, és újraálmodd a berendezést.

Valamiért az első gondolatunk a bútorok elrendezésekor az, hogy a falakhoz toljuk őket, mert így nyerjük a legnagyobb helyet. Azonban a lakberendezők szerint ez nem feltétlenül a legjobb megoldás.

A szoba így ugyanis rideggé, kényelmetlenné válhat.

Ha eltolod a bútorokat a faltól, akár úgy, hogy a kanapét ferdén állítod a sarokba vagy középen alakítasz ki vele egy beszélgetős teret, máris hívogatóbb lesz a szoba, és hiába kisebb az egybefüggő üres felület, mégis tágasabb benyomást kelt.

Amikor a kanapét, foteleket elrendezed, gondolj arra, hogy ezeket a helyeket a családdal, barátokkal együtt fogod használni. 

Rendezd őket úgy, hogy lehetőség legyen az elvonulásra – például egy sarokba állított, kényelmes kanapé olvasáshoz – de a társalgáshoz is.

Ehhez az kell, hogy legyenek ülőhelyek, amelyek egymással szembe néznek, vagy akár kör alakban vannak elrendezve.

Érdemes átgondolni azt is, hogy mire használjátok a helyiséget. Egy amerikai konyhás nappali esetében előfordulhat, hogy valaki a konyhában főz, miközben más a nappaliban pihen, de szeretnétek egymással beszélgetni. Érdemes egy olyan ülőhelyet is kialakítani, ami a konyha felé néz, vagy könnyen odafordítható.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!