Izgalmas és egyedi asztalterítékek őszre

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Izgalmas és egyedi asztalterítékek őszre

Bár a nyári sütögetéseknek vége, nem kell búcsút venned a közös baráti, családi találkától, hiszen a következő szezonok is bővelkedhetnek az összejövetelekben. Főleg, ha ilyen barátságossá és aktuálissá teszed a vendégváró asztalokat!

Az első teríték, amit a figyelmedbe ajánlunk, máris hamisítatlanul őszi hangulatot áraszt. Néhány éve hazánkba is begyűrűzött a dísztök-őrület, olyannyira, hogy vannak, akik már saját tököcskéket nevelgetnek a kertjükben – kizárólag a szezonális dekoráció céljából.

Bár csak néhány hétig igazán látványosak ezek a furcsa, göcsörtös és színes dísztökök, mégis kiváló alapot biztosítanak minden őszi dekorációhoz, mindegy, hogy koszorút, asztali dekorációt, vagy lépcsődíszt készítesz a segítségükkel.

A vendégváró étkezőasztalokról sem hiányozhatnak ezek az apróságok, pláne, ha a teríték szolid barna, visszafogott. Csak néhány színes levél, méretes gyertya kell az asztali futó mellé, és kész is a tökéletes, őszi asztalteríték.

A nagyobb, méretesebb tökök a lámpásokon túl másfajta inspirációkat is tartogatnak. Például izgalmas vázákat készíthetsz belőlük, így a kertben szedett, csodás őszi virágoknak is ízlésesen szoríthatsz helyet.

Az elkészítési módja rendkívül egyszerű ennek a látványos dísznek: fogj egy konzervdobozt, majd vágj akkor lyukat a tök felső, középső részébe, hogy a fémnek méretes, de szűk hely jusson (így biztosan tart majd). Ezután önts a konzervdobozba vizet, majd rendezd el benne a színes virágokat, és már el is készültél a dekoráció legjavával!

Ha igazán ügyes és kreatív vagy, akkor a konzervdoboz széle sehol sem fog kilátszani, s ezzel olyan hatást keltesz, mintha a tökből nőttek volna ki a csodás bimbók és virágok.