Inspirálódj! Gyönyörű és praktikus előszobák

Zabolai Margit
Írta: ,

Az előszoba sokszor méltatlanul elhanyagolt része a lakásnak, pedig ez az a hely, ami az első benyomást teszi a vendégeidre, és te is ide érkezel „haza” egy hosszú nap után. Az alábbi ötletek segíthetnek, hogy olyan légkört alakíts itt ki, ahová öröm belépni.

Szürkés-barnás szekrény Kép forrása: indulgy.com

A szekrény szerű megoldás segít eltakarni a kabátokat, kalapokat és más, előszobában tárolt dolgokat, amelyek a nappaliból nézve rendezetlen benyomást kelthetnének.

Jó ötlet, hogy az előszoba más színt kapott, mint a lakás többi része, ez az érdekes szürkés-barnás árnyalat máshol valószínűleg kissé sok lenne, itt azonban érdekes színfolt, és sokkal kevésbé kényes is, mint például a fehér.

Ez utóbbi szintén plusz pont, hiszen a lekerülő cipők, kabátok, táskák gyorsan összepiszkolhatják az előszoba falát.

Cipősszekrények Kép forrása: ikea.com

Ha kedveled a minimalista stílust, vagy egyszerűen csak nagyon szűk hely áll rendelkezésedre, válassz vékony, egymásra rakható cipősszekrényeket.

Ezek egyrészt elegánsak, másrészt alig foglalnak helyet ahhoz képest, hogy milyen sok minden elfér bennük.

Ha elég magasra rakod őket, akár polcként is funkcionálhatnak, és kisebb dekorációs tárgyak is kerülhetnek ide, de akár a kulcscsomód is.

A tükrök a falon nem csak a térérzetet növelik, de akkor is jól jönnek, amikor indulás előtt még egyszer ellenőrizni szeretnéd a megjelenésedet.