Inspiráló színkombinációk a karácsonyi dekorációhoz

Írta: ,

Unod már a megszokott karácsonyi dekorációt? Ha szívesen újítanál, mutatunk néhány csodás színspirációt, amik között biztosan te is megtalálod az igazit!

A klasszikus trió Kép forrása: pinkpeonies.com

1/5 A klasszikus trió

A klasszikus trió nem más, mint a piros, a zöld és a fehér.

Bár több jelkép is fűződik ehhez a hármashoz, a karácsonyt illetően a hóra, a fenyőre és persze a szeretetre emlékezhetsz segítségükkel.

A dekorációt tekintve hatalmas előny, hogy ebben a három színben gyakorlatilag mindent beszerezhetsz, amit csak megálmodtál magadnak.

További pozitívum, hogy a három színt önmagukban, illetve kettesével is bevetheted a karácsonyi dekorációk során, tehát ezzel az egyszerű lépéssel máris újdonságot vihetsz a megszokott látványba.

Rusztikus natúr Kép forrása: blog.styleestate.com

2/5 Rusztikus natúr

A rusztikusság és a natúr dekorációk manapság virágkorukat élik, így egész nyugodtan támaszkodhatsz rájuk attól függetlenül, milyen alkalomról van szó.

Ennek a megoldásnak szintén több előnye akad: egyrészt belevonhatsz régi, akár a dédszüleidtől örökölt tárgyakat is, tehát így még személyesebbé teheted az ünnepeket. Másrészt pedig tökéletes választás a natúr, ha nem szereted a csillogást, a túlzsúfoltságot, és inkább az egyszerűségre törekszel.

Amennyiben ilyen dekorációt választasz karácsonyra, részesítsd előnyben a természetben is fellelhető alapanyagokat, és persze a saját kezűleg elkészíthető dekorációkat.

Hívogató fehér Kép forrása: beau-coup.com

3/5 Hívogató fehér

Amint azt már a cikkünk elején is írtuk, a fehér önmagában is tökéletesen megállja a helyét, de egyaránt illik a rusztikus és persze a natúr dekorációkhoz is.

Segítségével egyszerre lehet télies, de hívogató és meleg is a látvány, ami karácsonykor az egyik legjobb kombináció.

A barnával ötvözött fehér jó példa arra, hogyan lehet két teljesen visszafogott és egyszerű szín is maximálisan ünnepi, és valóban csak a fantáziádon múlik, mit mivel boronálsz össze.

Amennyiben ez a kép ragadta meg a képzelőerődet, idén válassz hófehér, valamint barna díszeket, zsákvásznakat, továbbá durva anyagú, újrahasznosított csomagolópapírokat.

Az örök sláger arany Kép forrása: howtodecorate.com

4/5 Az örök sláger arany

A korábbi egyszerű, letisztult megoldásokon felül a karácsony természetesen a csillogásról is szólhat. Erre kiváló alapot biztosít az arany, ami ugyancsak univerzális: önmagában is megállja a helyét, de minden egyes színhez passzol.

További előnye, hogy karácsonykor egyszerűen nem lehet túlzásba esni vele, sosem érezzük azt, hogy a csillogás már nem fér bele az összképbe. Érdekes kombinációkat tartogat az arany-fehér, az arany-piros, de az arany-barna is, ha kicsit inkább visszatérnél a natúrabb megoldásokhoz.

Az mindenesetre biztos, hogy akár a pirosból és a fehérből, úgy az aranyból is garantáltan be tudod szerezni a dekoráció minden egyes elemét.

Jeges kék Kép forrása: thistlewoodfarms.com

5/5 Jeges kék

Sokan nem tartják kifejezetten karácsonyi színnek a kéket, pedig az igazság az, hogy ez az árnyalat kifejezetten illik a télhez – ennél fogva az ünnepekhez is passzol.

Nem csupán a türkizimádók számára lehet jó választás a kék, sokat lehet dobni a segítségével a klasszikusnak számító arany dekoráción is, de legjobban az ezüsthöz passzol.

A fehér és a lila is tökéletes társa ennek a hideg színnek, de a megfelelő árnyalatban gyakorlatilag mindenhez társíthatod.

A kék jó választás akkor, ha nem túl hétköznapi, kicsit jeges és érdekes összhatásra vágysz, továbbá akkor, ha idén merőben eltérnél a megszokottól.