Inspiráló színkombinációk a karácsonyi dekorációhoz

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Unod már a megszokott karácsonyi dekorációt? Ha szívesen újítanál, mutatunk néhány csodás színspirációt, amik között biztosan te is megtalálod az igazit!

A klasszikus trió Kép forrása: pinkpeonies.com

A klasszikus trió nem más, mint a piros, a zöld és a fehér.

Bár több jelkép is fűződik ehhez a hármashoz, a karácsonyt illetően a hóra, a fenyőre és persze a szeretetre emlékezhetsz segítségükkel.

A dekorációt tekintve hatalmas előny, hogy ebben a három színben gyakorlatilag mindent beszerezhetsz, amit csak megálmodtál magadnak.

További pozitívum, hogy a három színt önmagukban, illetve kettesével is bevetheted a karácsonyi dekorációk során, tehát ezzel az egyszerű lépéssel máris újdonságot vihetsz a megszokott látványba.

Rusztikus natúr Kép forrása: blog.styleestate.com

A rusztikusság és a natúr dekorációk manapság virágkorukat élik, így egész nyugodtan támaszkodhatsz rájuk attól függetlenül, milyen alkalomról van szó.

Ennek a megoldásnak szintén több előnye akad: egyrészt belevonhatsz régi, akár a dédszüleidtől örökölt tárgyakat is, tehát így még személyesebbé teheted az ünnepeket. Másrészt pedig tökéletes választás a natúr, ha nem szereted a csillogást, a túlzsúfoltságot, és inkább az egyszerűségre törekszel.

Amennyiben ilyen dekorációt választasz karácsonyra, részesítsd előnyben a természetben is fellelhető alapanyagokat, és persze a saját kezűleg elkészíthető dekorációkat.