Inspiráló lakberendezési tippek apró nappalikba

Írta: ,

Egy lakás berendezése mindig nagy kihívás, főleg, ha apró palettára kell festened. Az alábbi lakberendezési tippek egy kis nappaliban is jól működnek, ráadásul nem is nehéz megvalósítani őket, így érdemes számba venni a lehetőségeket.

Az alulértékelt fehér

1/5 Az alulértékelt fehér

Amióta bárki kaphat színes festékeket, a fehér falfesték mintha háttérbe szorult volna egy kicsit, pedig nem szolgált rá a száműzetésre.

Nem kell feltétlenül mindig mindennek színesnek lennie, a fehér falak és a fehér bútorok kifejezetten üdítően hathatnak egy kisebb szobában, mert levegősebbé teszik a teret.


Tudtad? 5 szín, amivel nagyobbnak mutathatod a lakásodat


Az élénk színek apró kiegészítőkön jelenhetnek meg, így egy kis nappaliban is jól mutatnak, mégsem teszik fullasztóvá a környezetet.

Extra fény

2/5 Extra fény

A megvilágítás kulcskérdés egy kis szoba esetében, mert az árnyékban maradó zugokkal is kisebbnek tűnik a helyiség.

A beépített vagy már eleve adott világítás mellett egy szép, lelógó csillár akár a szoba funkcióit is elválaszthatja, például, ha a nappaliban van kialakítva az étkező is, de nyugodtan tegyél be egy állólámpát is.

A sok kis extra fényforrás, vagy akár a hangulatvilágítás is segít, hogy a szoba tágasabb benyomást keltsen.

Világos keret

3/5 Világos keret

Ha a színes falak mellett döntesz, akkor sem kell feltétlenül attól félned, hogy összenyomják majd a teret.

Még az olyan mélyebb színek is, mint a barna, jól működhetnek, ha a mennyezetet világosabban hagyod, illetve, ha például az ablakok, ajtók köré világos keretet húzol.

Ettől a falak kevésbé lesznek nyomasztóak, a helyiség pedig kevésé sötét, így nem látszik majd olyan kicsinek sem.

Ha erősebb színt választasz, az egyetlen kizáró ok a szoba sötétsége lehet, és nem a mérete, bár érdemes ilyen apróbb trükköket bevetni az eredeti méret benyomásának megőrzéséért.

Beépített bútorok

4/5 Beépített bútorok

Egy aprócska szobában nyomasztóan hathat egy nagy szekrénysor, ezért a bútorokat, ahol lehet, érdemes beépített, minimál stílusú bútorokkal kiváltani.

Egy érdekesen elrendezett gipszkarton polcrendszer például remek választás lehet, ami, ha a háttere elüt a fal többi részétől, úgy teheti különlegesebbé a szobát, hogy közben nem uralkodik el rajta, nem tolakodó, és nem is foglal el semmivel sem több helyet, mint amennyit hasznossá is tesz.

Tükröm, tükröm

5/5 Tükröm, tükröm

Azt nem nehéz belátni, hogy egy extra ablak bármelyik kis szobát tágasabbnak mutatja, egyrészt az extra fény miatt, másrészt, mert megnyitja a teret.

Ablakot ütni valahova azonban költséges mulatság, és nem is feltétlenül kivitelezhető, néhány tükröt felakasztani azonban szinte semeddig sem tart, és ezek ugyanúgy tágasabbá és fényesebbé tehetik a teret, főleg, ha egy ablakkal szembe akasztod fel őket.

Modern vagy klasszikus stílusú szobákba válassz egyszerű, letisztult rámába helyezett tükröket, esetleg aranyozott festménykeret is lehet a foglalat, egy fiatalosabb, bohém stílusú helyiségben pedig jól mutat, ha sok,különböző keretű, kisebb méretű tükröt aggatsz fel egy falra.