Inspiráló helyek az otthonodban, ahonnan egész nap ki se mozdulnál

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Figyelem, álmodozás következik! Vagy mégsem? Bár elsőre elérhetetlennek tűnhetnek az alábbi inspirációk, a legtöbbjüket mégis nagyon könnyen leutánozhatod kicsit szolidabb formában. Ha pedig megvan a hely és a költenivaló, akkor nagyon hasonló helyekkel gazdagíthatod az otthonodat…

 

Függőágy a kertben Kép forrása: topista.com

A medence és a méretes kaktuszok nyilván óriásit dobnak a látványon, de ezek nélkül is bármikor felállíthatsz egy függőágyat a kertedben.

Amennyiben nincsenek méretes fák a ház mögött, úgy ezt kiváltva vásárolhatsz kész függőágyat, amit eleve merevítővel gyártanak, ennek köszönhetően oda teszed, ahová csak szeretnéd. És hogy miért érdemes beruháznod rá?

Nos, nem véletlen, hogy a csecsemőket már évezredek óta ringatjuk, a bölcsők is szánt szándékkal készültek: ez a mozgás egyszerűen teljesen kikapcsol mindenkit.

Ha pedig a lazításra a kert egyik eldugott részében kerül sor, ahol elkortyolgathatsz egy finom koktélt pár tartalmas cikk társaságában, akkor aligha van szükséged másfajta lazításra.

Csak legyen türelmed rávenni a többieket, hogy a függőágyat végre te is birtokba vehesd!

 

Eldugott medence Kép forrása: tumblr, larra-may

Ha már a medencét említettük, itt egy igazi inspiráció, amit egész biztosan nem szívesen hagynál el – de mi se.

Persze, ha van rá módod, hogy medence épüljön a kert végében vagy a házhoz közel, az csodás, de nem mindenki engedheti meg ezt magának.

Szerencsére van megoldás!

A 1,5-2 méter átmérőjű, teljesen hagyományos medencéket akár már 5000 forintért megvásárolhatod, és mivel ezekbe csak kb. 500-600 liter vizet kell beletöltened, nem kell olyan mélyen a zsebedbe nyúlnod. 

Nyilván az érzés nem teljesen ugyanaz, de így bármikor fürödhetsz a saját kis kertben, nem beszélve a napozásról és a pihengetésről, ami szintén ingyen van.

Az ilyen medencéknek csupán az a hátrányuk, hogy víztisztító nélkül könnyen szennyeződnek, de ezt a problémát gyakoribb vízcserével, fertőtlenítőkkel és egy fóliával könnyen kivédheted.