Imádod az őszt? Ezeket a kerti dekorációkat neked is látnod kell!

Írta: ,

Sokan a szezonális dekorációkat kizárólag a lakásokra koncentrálják, pedig sokkal egyedibb és különlegesebb lehet a látvány, ha nem csak a szobákat, sőt, nem is csak a bejáratot és környékét dekorálod. Ideje, hogy egy kis extra figyelmet fordíts a kertedre!

 

Bohém kerti köszöntő Kép forrása: bridalguide.com

1/5 Bohém kerti köszöntő

Ez a dekoráció kiváló a vendégeid fogadásához, nem véletlen, hogy itt is a bejárat felé vezető út mellett kapott helyett. Igaz, átlagosnak a legkevésbé sem mondhatjuk, a lila, a fekete és a fehér minden, csak nem klasszikus őszi szín.

De ezzel nincs is semmi baj, nem mindenki szereti a hagyományosat, vagy éppen a megszokottat. Ha te szintén azok táborát erősíted, akik egyedi stílusuk miatt kilógnak a sorból, bátran válassz egy ilyen, vagy ehhez hasonló töktornyot.

Míg a lakásban nem muszáj, addig a szabadtéren mindenképpen rögzítsd egymáshoz a kisebb-nagyobb tököket, majd dekoráld ki ízlésednek megfelelően a köztük lévő helyet, illetve a legfelső részt.

Postaláda újragondolva Kép forrása: flickr.com

2/5 Postaláda újragondolva

Még mindig a bejárat környékén maradunk, de ezúttal sokkal szolidabb dekorációt hoztunk, mint amit az előbb láthattál. Ez a madárijesztő nem a megszokott szerepében díszeleg, de attól még igazán őszi hangulatot áraszt a postaláda környékén.

Persze ebben a méretes tökök, az őszi virágok, na és a klasszikus, természetes színek is segítenek. Bármennyire extrának tűnik a dísz, a megvalósítása annál egyszerűbb.

A postaláda tartója mellé helyezz egy kisebb szalmabálát, támaszd neki, vagy a biztosabb tartás érdekében rögzítsd hozzájuk a madárijesztőt.

Ezután már csak annyi a teendőd, hogy a környezetét feldíszíted, a nem szívesen látott részeket pedig eltakarod ezekkel a hatalmas kiegészítőkkel.

 

Rusztikus kerti dekor Kép forrása: elizabethannedesigns.com

3/5 Rusztikus kerti dekor

A rusztikusságnak manapság nagy divatja van, lakáson belül és kívül egyaránt hódít ez a stílus. Abszolút jellemző rá a fa, úgyhogy a kerti dekor alapját sem képezheti más, mint egy használaton kívüli szekér.

Ha van egy ilyen darabod, bizonyára nagy becsben tartod, de ha nincs, akkor sincs veszve minden.

Ebben az esetben használj egy régi talicskát – az eredmény hasonló lesz a képen látotthoz. Miután a szekeret rögzítetted, csupán annyi teendőd van, hogy kidíszítsd a felületét.

Ehhez választhatsz virágokat, leveleket, őszi terméseket, gyümölcsöket, az összképet pedig könnyen feldobhatod lámpásokba rejtett gyertyákkal.

Néhány nagyobb csokor virág is sokat dob a látványon, de ha ezzel már nem bajlódnál, nyugodtan válassz cserepes változatokat.

Méretes kaspók új szerepben Kép forrása: lifeonvirginiastreet.com

4/5 Méretes kaspók új szerepben

A hatalmas kaspókra sokan csak tavasszal és nyáron tekintenek a dekoráció szerves részeként, pedig ezek a kiegészítők a hideg hónapokban is új színt vihetnek a kertekbe.

Szerencsére akkor is felhasználhatod őket, ha évelő, vagy örökzöld növényt ültettél beléjük: ebben az esetben egyszerűen tegyél néhány őszi kelléket, pl.

dísztököt a levelek közé, és máris szezonra szabtad ezt a csodás és egyszerű díszt.

Az alapot akkor sem kell megbontanod, ha néhány bogyós, pirosló ágat böksz a földbe, illetve kidíszíted a környékét.

De ha szeretnéd, akkor természetesen egy az egyben készíthetsz őszi dekorációt, ilyenkor tekints a kaspóra úgy, mint egy hatalmas tálra vagy vázára, amit meg kell töltened szezonális díszekkel.

Létra, és ami ráfér Kép forrása: indeeddecor.com

5/5 Létra, és ami ráfér

A létrákra csodaszép őszi dekorációkat tudsz építeni, és nem feltétlenül csak akkor, ha a korábban említett rusztikusságra hagyatkoznál. Az egészen egyszerű, teljesen hagyományos és letisztult díszektől kezdve a létra akár egy ilyen teljes teraszt megtöltő dekoráció alapját is képezheti.

Szerencsére nagyon egyszerű a dolgod, ha ilyen alapra építesz, függetlenül attól, hogy a kerted, vagy a lakásod melyik részén állítod fel a létrát. A szárait körbetekerheted növényekkel, ágakkal, a fokokat pedig díszítheted madáretetővel, tökökkel, gyümölcsökkel, de még rossz bakanccsal is.

Ha imádod a miniatűr formákat, a létrán bátran elhelyezhetsz kerámiamadárkákat, varjakat, vagy éppen madárijesztőket.

Amennyiben a fokokon nagyobb felületet töltenél meg, párhuzamosan tegyél rájuk egy-egy deszkát: így máris több hely áll a rendelkezésedre.