13 imádnivaló otthoni kávéállomás, ha neked is szenvedélyed a kávézás

Szabó Erzsébet
Írta: ,
13 imádnivaló otthoni kávéállomás, ha neked is szenvedélyed a kávézás

Rajongásig szeretem a kávét, azonban évről évre változik, milyen formában kerül a poharamba. Az viszont biztos, hogy lassan 20 éve minden reggel van kávé az asztalomon, egyszerűen nem tudom megunni az ízét és a hatását sem. Érthető tehát, hogy szeretnék az otthonomban is kialakítani egy olyan helyet, ahol méltóképpen hódolhatok a szenvedélyemnek.

Különálló komódon

Ha van egy kihasználatlan terület az étkezőtök, vagy a nappalitok környékén, akkor ott bármikor helyet kaphat egy feltűnő és praktikus kávéállomás. Ennek a megoldásnak a legnagyobb előnye, hogy mivel viszonylag sok helyet elfoglal, tényleg minden finomság helyet kaphat rajta, ami csak a minőségi kávézáshoz kell. Bátran feltankolhatsz az akciók során, hiszen így módod nyílik rá, hogy a kisebb-nagyobb fiókokban mindennek helyet szoríts.

A pulton pedig ott lehetnek a mindennap használatos eszközök, kapszulák, kiegészítők. Ha pedig a komód mögötti falat is fel tudod használni, akkor a bögréket szintén fellógathatod, és még hangulatosabbá teheted az állomást a képeknek köszönhetően. A komódos megoldás egyébként még azért is eszményi választás a kávé rajongóknak, mert ezt a részt mindig a szezonális hangulathoz lehet igazítani. Egy kis karácsonyi dekoráció, vagy éppen őszi díszek, és a kávézás már ránézésre is több lesz, mint holmi extra energialöket.

Képek: 1, 2, 3, 4

Ha csak kevés helyed van

Akkor sem kell lemondanod az otthoni kávéállomásról, ha nincs túl sok helyed erre a projektre, hiszen akár egy tálca, vagy egy süteménytartó is ideális lehetőségeket kínál erre a célra. Ebben az esetben persze maga a kávégép nem igazán fér el, de a kisebb kávéfőzőknek, vagy a vízforralóknak (instant kávé rajongók számára) azért szoríthattok helyet.

Egy egészen kis területen is varázsolhatsz hangulatos kávéállomást, elég, ha néhány szép bögrét, poháralátét és persze a fontosabb hozzávalókat odakészíted. Itt is könnyen igazíthatod a hangulatot az aktuális ünnepekhez, de akár viccesre is veheted a figurát, hogy még könnyebben menjen a feltöltődés.

Képek: 1, 2, 3, 4, 5

Eldugott helyen

Bár hangulatosak és látványosak a kávéállomások, nem csak akkor támaszkodhatsz rájuk, ha a pulton, vagy egy polcon, komódon szeretnéd megvalósítani az elképzeléseidet. Ezek a praktikus és hívogató helyek akár olyan eldugott részeken is megépíthetőek, mint amilyenek a konyhaszekrények.

Különösen alkalmasak a célra azok a szekrényrészek, amik vagy a padlótól a plafonig érnek, vagy a pultra nyithatóak. Míg előbbinek az az előnye, hogy a vendégek teljes egészében odaállhatnak és kiszolgálhatják magukat a hangulatos sarokból, addig utóbbi kényelmessé teszi a kávéfőzést és a felszolgálást. Mindezt persze úgy, hogy a komplett kávéállomást egy mozdulattal elrejtheted a kíváncsi tekintetek elől.

Ez nagyon hasznos lehetőség a minimalista otthonokban, továbbá akkor, ha nem akarod állandóan szem előtt tartani a kávéállomásodat. Hátránya viszont, hogy míg a korábbi lehetőségek az otthonod ékét is jelenthették, addig az eldugott helyen levő kávéállomásokat nem igazán tudod az adott ünnepre szabni, vagy például képekkel, dekorációkkal feldobni. 

Képek: 1, 2, 3, 4

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!