Ilyen világítást válassz a lakás különböző helyiségeibe

Írta: ,

Egy húzós munkanap után az egyetlen hely, ahol lenni szeretnél, minden bizonnyal az otthonod. Ez életünk egyik legfontosabb helyszíne, hiszen itt gyűlik össze a család, és ide tudsz visszavonulni, ha egyedüllétre vágysz. Így persze érthető, hogy nem hiányozhatnak innen a kényelmes párnák, a nyugtató színek, és természetesen a megfelelő világítás sem – ez ugyanis rengeteget képes hozzáadni egy szoba hangulatához!

A hálószoba Kép forrása: theultralinx.com

1/5 A hálószoba

A hálószoba a pihenés és feltöltődés helyszíne, így fontos, hogy ez legyen a lakás stresszmentes zónája.

Ebben nem csak a növények és a berendezés segíthet, hanem a fények is: a legjobb, ha lágy, meleg világítást választasz, ami romantikus hangulattal árasztja el a helyiséget.

A megszokott csillár mellé feltétlenül szerezz be legalább egy kisebb lámpát az éjjeliszekrényre, így a felesleges köröktől is megkímélheted magad.

A nappali Kép forrása: design-milk.com

2/5 A nappali

A nappali általában a családi programok és a szórakozás középpontja, és a vendégség vagy a házibulik alkalmával is itt gyűlnek össze az emberek.

Éppen ezért bátran csempésszetek be hangulatos DIY holmikat ebbe a helyiségbe, ami lehet akár egy fából készített csillár is!

A konyha Kép forrása: hgtv.com

3/5 A konyha

Az ebédlőben is érdemes figyelmet fordítani a megfelelő világításra, hiszen ez a közös vacsorák, valamint a különböző alkalmak (pl. szülinap) megünneplésének helyszíne.

Épp ezért jó ötlet beruházni egy szép csillárra, esetleg olyan fényforrásra, aminek kapcsolóval tudod állítani az erősségét, hangulathoz mérten.

A konyhára, ahol az ételeket készíted, viszont épp ennek ellenkezője vonatkozik: ide a legjobb választás egy hűvösebb hatású fényforrás, ami segít fókuszálni – ezt pedig sokszor egy fehérebb árnyalatú villanykörte is megoldja.

A gyerekszoba Kép forrása: kitchenfunwithmy3sons.com

4/5 A gyerekszoba

Noha a gyerekszoba megvilágítása nagyban függ attól is, hány évesek a gyermekeid, itt nyugodtan játszadozhatsz a fényekkel!

Ha még nagyon kicsik, lassan forgó, különleges árnyékokat vetítő lámpákkal garantáltan lekötheted a figyelmüket, és otthonos hangulattal töltheted meg a szobát.


Ezt olvastad már? Ezekre figyelj, ha babaszobát rendezel be


Ha tanulásról és házi feladatról van szó, egy asztali lámpára mindenképpen szükséged lesz – a hűvösebb fények ugyanis segítenek koncentrálni.

A fürdőszoba Kép forrása: 100layercake.com

5/5 A fürdőszoba

Mivel ez az a helyiség, ahol a legtöbb időt töltöd tisztálkodással és készülődéssel, ide érdemes a legerősebb fényeket beszerezned.

Egy erősebb világítás a plafonra mindenképpen szükséges, de a legjobb hatást azzal érheted el, ha a tükör mellé is helyezel fel néhány kisebb izzót; így biztosan nem rontod el az alapozást!