Ilyen színűre fesd a falakat, ha felfrissítenéd a lakást 10 ezer forintból: 2018 legtrendibb színei

Írta: ,

Egy vödör festék, egy ecset, meg egy szabad délután: csak ennyi kell ahhoz, hogy megváltoztasd valamelyik szoba, vagy akár csak egyetlen fal színét, és ezzel akár az otthonod teljes hangulatát. Mutatjuk, idén milyen színek lesznek az az abszolút favoritok!

Romantikusan modern Kép forrása: walkinshower.org

1/6 Romantikusan modern

Ez az izgalmas, barnás-sárgás árnyalat általában a “tan” vagy valamilyen tea nevét viseli a nagy festékmárkák termékeiként.

Ennél is fontosabb azonban, hogy remek hátteret ad egy bájos, romantikus stílusnak, szépen kiegészítve azt, anélkül, hogy túlságosan giccses hatást érnél el vele.

Az arany, a rózsaszín és a fehér egyaránt jól mutat vele, és ideális választás lehet akár a gyerekszobába is, ha egyszerre szeretnél bájos, ugyanakkor sikkes hatást elérni.

Jól mutat a nappaliban, de egy hálószobában is bensőséges hatást tud elérni ez a barátságos, mégis elegáns szín.

Egy örökzöld klasszikus Kép forrása: stylendesigns.com

2/6 Egy örökzöld klasszikus

A zöldek közül 2018-ban az olíva lesz az egyik nagy kedvenc, némi mediterrán hangulatot csempészve a lakásokba, ugyanakkor eleganciát és egy csipetnyi modernséget is kölcsönözve a falaknak.

Mivel elég karakteres színről van szó, inkább nagyobb szobákban, nagyobb felületeken tudja szépen kiadni magát.

A világos színek és a természetes anyagok nagyon jól állnak neki, egy nappaliba vagy a dolgozószobába tökéletes választás.

Lágy krém Kép forrása: interiorsbystudiom.com

3/6 Lágy krém

Aki jobban kedveli a fehér falakat, de mégis szeretne valami kis egyediséget, karaktert vinni a lakásba, az idén a krém színekkel mélyítheti el a kapcsolatát.

A lágy és selymes színek igazi kedvencek lesznek 2018-ban, ennek megfelelően a festékgyártók is sok árnyalattal készülnek, hogy mindenki megtalálja a falfelületnek, fényviszonyoknak és a helyiség funkcióinak megfelelő krémszínt.

Itt is jellemző az, ami egyébként az egész szezonra: a neutrális árnyalatok az uralkodóak, a sárgába hajló színek most kevésbé számítanak majd divatosnak, ellenben egy tompa, szürke alaptónusú krémszínnel modern, mégis időtlen hatást kölcsönözhetsz a falaknak.

Unalmas? Dehogy! Kép forrása: bloglovin.com

4/6 Unalmas? Dehogy!

A szürke sokáig méltatlanul mellőzött szín volt, amikor falfestéket választottunk: vagy teljesen unalmasnak tartottuk, vagy extrém merész környezetben tudtuk elképzelni, de most mindez megváltozik.

A neutrális színek térnyerésével a szürke sosem látott népszerűségnek örvend, és végre méltó helyre került a falfestékek között.

A sötétebb árnyalatok is trendinek számítanak most, de igazán népszerűek valószínűleg az enyhe kékes hatással bíró, világos, pasztelles árnyalatok lesznek, amelyek modern és klasszikus környezetben is jól mutatnak, nagyszerűen kiemelik a fehér nyílászárókat és akár egy sötétebb szobában is megállják a helyüket.

Levegős könnyedség Kép forrása: dream-decor.com

5/6 Levegős könnyedség

A kékek régóta népszerűek, ha falszínt kell választani, hiszen légiesek, könnyűek és megnyugtatóak.

Ezek a tulajdonságok éppen beleillenek a 2018-as trendekbe, így természetesen a kék színnek is azon árnyalatai kerültek előtérbe, amelyekre leginkább jellemző mindez.

A kicsit szürkés, pasztelles árnyalatok, a légies, vizes színek mellett még az erőteljesebb, de tompa fényű kékek is divatosak lesznek, ezek különlegességét némi szürkével és barnával emelheted ki, arannyal, zölddel és rózsaszínnel pedig némi melegséget, lágyságot adhatsz az egyébként komoly benyomást keltő falaknak.

Újragondolt mályva Kép forrása: decofeelings.com

6/6 Újragondolt mályva

Sokszor kerül elő ebben a cikkben a szürke, de tényleg úgy tűnik, hogy ez 2018. egyik nagy felfedezettje.

Olyannyira, hogy még más színeket is visszahoz a divatba, ha elvegyül velük: a szürkés lila, vagy ahogyan külföldi lakberendező magazinokban találkozhatsz vele, a greylac igazi csemege most a lakberendezőknek, az egyszerre merész és könnyed, nőies és elegáns szín kétségtelenül egy bátor választás, és nem is mindegy, hogy hová és milyen bútorokkal kerül, de ha valakinek belefér, hogy akár a kiegészítőket, textíliákat is lecserélje, vagy szerencséje van, és éppen illik a szobájába ez a szín, akkor a mályva különleges árnyalat nagyon ütőr benyomást tud kelteni.