Ilyen hatással van a türkiz a lakásodra és így építsd be!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Friss, üdítő, élénkítő hatásáról ismerjük a türkizt, mindemellett végtelen nyugalmat és tisztaságot sugároz - mint az azúrkék tenger, vagy a fényben megcsillanó égbolt. Lássuk, hogyan csempésszük be a szobákba és milyen színekkel harmonizál!

Bármennyire is élénk együtt ez a két szín, a türkiz és a rózsaszín tökéletesen passzol egymáshoz.

Ha inkább a visszafogottabb, lágyabb vonalat követnéd, akkor természetesen ne az élénk tónusokat válogasd össze, hanem inkább a pasztellszínekkel kísérletezz.

Ezek sokkal kevésbé feltűnő párost alkotnak, különösen akkor, ha még fehérrel is lágyítod az összhatást.

A falra festett képek, vagy a falimatricák érdekesebbé teszik a helyiségeket, de természetesen nélkülük sem foghatsz mellé.

Ez a szoba jóval egyszerűbb változatban, a fa képe és a mintás szőnyeg nélkül is egészen harmonikusan mutatna.

Az mindenesetre biztos, hogy gyerek-és vendégszobának egyaránt tökéletes, hiszen az üdítő kék hidegségét a rózsaszín kellemes irányba tereli.

Ennél a lehetőségnél már sokkal élénkebben mutatnak a kék színek és jóval feltűnőbbek is, mint a korábbi példánál.

Amint láthatod, ezt a sokoldalú árnyalatot könnyen összepárosíthatod olyan kevésbé vidám tónusokkal, mint a fekete és a fehér kettőse.

A kék bútorok mindig szembeötlőek, függetlenül attól, hogy néhány lényegesebb kiegészítőre, pl. fotelra, puffra, vagy valóban szekrényekre, székekre helyezed a hangsúlyt.

A helyiség berendezésénél ezt mindig vedd figyelembe, ahogy azt is érdemes szem előtt tartanod, hogy a kellően semleges színek sokkal jobban kiemelik a türkizt, mint a további élénk árnyalatok.

Persze azért az utóbbira is akad példa, de ha még csak most ismerkedsz ezzel a rendkívül feltűnő színnel, kísérletezz inkább a pasztellekkel és a semleges árnyalatokkal.