DIY IKEA-trükkök: készíts egyedi bútort a tucatcuccokból

Bodnár Alexa
Írta: ,
DIY IKEA-trükkök: készíts egyedi bútort a tucatcuccokból

Ahogy a fast-fashion ruhadarabokkal, úgy a tömeggyártott bútorokkal is nehéz kitűnni. Semmi probléma nincs azzal, ha olcsón szereznéd be a bútorokat a legnagyobb áruházakból, viszont ha szeretnéd, hogy lakásod ennek ellenére egyedi hatást keltsen, akkor szükséged lesz egy kis kreativitásra, és egyszerűbb átalakításra a bútorokon. Összeállításunkban mutatunk erre néhány DIY trükköt, amit még a legügyetlenebbek is könnyedén megvalósíthatnak.

A hatalmas házi munkaállomásod Kép forrása: websta.me

Két fiókos komód plusz egy hosszú bútorlap, és máris kész a faltól-falig tartó munkaasztalod, amin végre kényelmesen elfér majd a számítógép, a könyveid, az írószerek, és minden egyéb hasznos holmi.

Ha inkább munkaasztalnak használnád, például a DIY-projektjeid elkészítésére, akkor is lesz elég helyed a mütyűröknek, szerelő-eszközöknek a tágas fiókoknak köszönhetően.

A letisztult fehér asztalt dekorálhatod virágokkal, akváriummal, és célszerű beszerezned egy nagyobb asztali- vagy olvasólámpát, hogy mindig legyen elég fény a munkához.

Konyhasziget – ebédlőasztal Kép forrása: hative.com

Négy darab három fiókos polcos elemet kell beszerezned ahhoz, hogy hatalmas munkafelülettel bíró konyhaszigeted, vagy tárolós lábakkal ellátott asztalod legyen. A polcos elemeket egy falappal kell csak ehhez beborítanod úgy, hogy a négy sarkához helyezed a fiókos elemeket, amelyek az bútor lábait alkotják majd.

Ha asztalként fog funkcionálni, akkor a fiókokban célszerű tányérokat, poharakat, evőeszközöket és szalvétákat tartanod, ha pedig konyhasziget lesz, akkor fűszereket, deszkákat, késeket és hasonlókat helyezhetsz el itt.