Ihletadó ötletek miniatűr étkezőkhöz

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Korábban nem is volt kérdés, hogy az étkezőnek a konyhában a helye, mégpedig akkora asztal formájában, aminél az egész család elfér. Ehhez képest manapság nem ritkák az egészen miniatűr, kétszemélyes étkezők, és az sem újdonság, hogy az asztalka a lakás meglepő részén kap helyet… De hogyan oldd meg az elrendezést, ha kevés az alapterületed?

Sarokülővel a több helyért Kép forrása: http://carlaaston.com/

A sarokülő (akár garnitúrában) jó ötlet akkor, ha nincs éppenséggel túl sok helyed ahhoz, hogy leültesd a családodat, vagy a vendégeidet.

Segítségével maximálisan kihasználhatod azt a területet, ami az aprócska sarokban a rendelkezésedre áll, ráadásul gyerkőcök esetében nem is zavaró, ha egy helyen ketten ülnek.

Szóval a sarokülő, hozzápasszoló székekkel kiegészítve, tökéletes arra az esetre, ha muszáj spórolnod a helyen.

Amennyiben ezzel a céllal választod ki a bútort, érdemes olyat vásárolnod, aminek a sarokülő részét kisebb-nagyobb rekeszek alkotják.

Így nem csupán extra helyet szabadítasz fel, hanem tárolókat is nyersz, ami a kisméretű konyhákban, étkezőkben mindig jól jön.

Ne gondold túl, ha ketten vagytok Kép forrása: livinginashoebox.com

Ha egyelőre ketten vagytok – és a tervek szerint ez még jó ideig így marad –, akkor teljesen felesleges nyolcfős étkezőasztalt benyomorgatnod valahova.

Ennél jóval hangulatosabb az aprócska, kerek asztalka, amit akár a teraszon is elrendezhetsz, így aztán minden reggelitek és vacsorátok felemelő élmény lesz majd számotokra.

Persze ez leginkább akkor működhet, ha a teraszhoz közel van a konyhátok, de ha egyszerűen nincs máshol hely, valamit nyilván választanod kell.

Ha van rá lehetőséged, állíts oda két széket a pulthoz, így a villámgyors étkezéseket lebonyolíthatjátok ott, míg a kicsit távolabb eső étkezőt használhatjátok a ráérős falatozásokhoz, vagy akár a vendégfogadáshoz.

Válasszatok összecsukható székeket, amiket könnyen eldughattok a terasz egyik sarkában!