Így variáld a pasztell és az élénk színeket a nappalidban

Boros Mariann
Írta: ,
Így variáld a pasztell és az élénk színeket a nappalidban

Kép forrása: shutterstock.com

Virágkorukat élik a fehér bútorok és a pasztell színek, ám ez korántsem jelenti azt, hogy csupa unalmas, egyhangú lakberendezési megoldások születnének. Az élénk, harsány színek remekül variálhatók a visszafogottabb elemekkel, cikkünkben erre mutatunk példákat.

Retró és modern

Bár a fal és a padló is hófehér ebben az amszterdami nappaliban, és túl sok bútor sincs, mégsem unalmas az összhatás: a sokszínű kanapé és a régi típusú piros fotel feldobja a szobát. Nyugodtan variáld te is az első ránézésre össze nem passzoló színeket és bútordarabokat, ha nem zsúfolsz össze túl sok mindent egy helyre, remekül megfér egymás mellett  a modern és a retró.

Meleg színfoltok

Ebben a nappaliban is alapvetően a visszafogott, pasztell színek uralkodnak, ami a bútorokat és a felületeket illeti. Néhány egyszerű piros és narancssárga párna megtöri az egyhangúságot, a harsány színek pedig a falon látható festményen is visszaköszönnek. A mennyezeti lámpa is a kiegészítőkhöz passzol, jó példa erre ez a szoba, hogy miként lehet néhány könnyen variálható dekorelemmel megváltoztatni egy szoba hangulatát.

Lila és társai

Minden nappali legmeghatározóbb pontja a kanapé. Éppen ezért, amellett, hogy fontos, hogy kényelmes legyen, az sem mindegy, hogyan mutat, mennyire passzol a helyiség többi darabjához. Ebben a szobában egyszerű és letisztult a berendezés – tipikus angol nappali – a fehér és az üveg dominál, ehhez képest a kanapé színe igencsak markáns, az extrém hatást pedig tovább fokozzák a színes díszpárnák.

Fekete és pink

A fehér falakban és bútorokban az a jó, hogy szinte a végtelenségig lehet variálni hozzájuk a lakásdekorációt, játszani a színekkel anélkül, hogy az eredmény giccses lenne. Ebben a nappaliban is a fehér az uralkodó, s ennek köszönhetően még az sem zavaró, hogy a különböző ülőalkalmatosságok olyan egymástól merőben eltérő színekben pompáznak, mint a fekete, a napsárga vagy a pink. A színek sokasága a csillár apró kristályaiban is fellelhető, de még ez sem tűnik túlzásnak.

Színkavalkád

 
Bár nem tudjuk, melyik volt előbb, valószínűleg a krémszínű fotelekben lévő hengerpárnák színét igazították a faléhoz, mindenesetre ez a pinkbe játszó lila cseppet sem mondható hétköznapinak. A szemközti türkiz fotelek és színes párnák is jól megférnek együtt, ebben a nappaliban talán csak a fal és a szőnyeg visszafogott, az eklektikus hatás remekül megvalósul, anélkül, hogy zavaró lenne a színkavalkád.

Vidám sárga

Ennek a szobának legfőbb éke egyértelműen a panoráma, ám a berendezés sem kevésbé szemet gyönyörködtető. Egyszerű, letisztult bútorok, vidám, színes kiegészítőkkel. A nappali legfeltűnőbb eleme a sárga magasfényű szekrényke, melynek színe a polcon is visszaköszön.

Meglepő függöny

Bár nem túl gyakori, hogy egy helyiség hangulatát a függöny határozza meg, nagyszerű példa rá ez a nappali, hogy a visszafogott felületek és berendezés mellett mennyire hangsúlyosak lehetnek a drapériák. A szinte az egész szobát körbeölelő függöny kékes-narancsos színei a díszpárnákon is visszaköszönnek, ennél több felületen már valószínűleg zavaró lenn a sok szín és minta.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba