Így varázsolj ünnepi hangulatot a hálószobába is!

Írta: ,

Miért korlátoznád a karácsonyi hangulatot csak a nappalira? Sokkal jobb, ha a lakásod többi helyiségébe is becsempészed az ünnepi dekorációt, így attól a pillanattól, hogy felébredsz, egészen lefekvésig imádni fogod a napod. Szerencsére számos módja van annak, hogy karácsonyi hangulatba öltöztesd a szobád, így bátran választhatsz, hogy neked melyik tetszik a legjobban!

Fali dekoráció Kép forrása: funtime.ge

1/5 Fali dekoráció

A fali dekorációkban az a legjobb, hogy könnyen cserélheted őket, nagyon hangulatosak, kis helyen is elférnek (ami fontos szempont, ha kicsi a lakásod), és költséghatékonyak – főleg, ha saját kezűleg készíted el őket.

A legjobb, ha a téli időszakban hópihéket készítesz az egyik faladra, amiket különböző színű papírokból kell kivágnod, majd fellógathatod őket, de akár fel is akaszthatod valamelyik bútorra.

Klasszikus piros és fehér Kép forrása: onekindesign.com

2/5 Klasszikus piros és fehér

Ha meleg és otthonos dekorációt szeretnél készíteni karácsonyra, akkor válaszd a klasszikus színkombinációkat: a zöld, fehér és piros árnyalatokat.

Nem kell persze mindent lecserélni, bőven elég, ha beszerzel egy karácsonyi takarót, amit ebben az időszakban plusz ágytakarónak használsz, veszel két-három hozzáillő párnahuzatot, és esetleg az éjjeli szekrényekre jöhet egy mikulásvirág vagy néhány feldíszített ág.

Tipp: A cuki feliratos textilek is nagyon jó hangulatot kölcsönöznek az egész lakásnak!

Fa az ágy mellett? Miért is ne? Kép forrása: onekindesign.com

3/5 Fa az ágy mellett? Miért is ne?

Ki mondta, hogy csak a nappaliban lehet felállítani a karácsonyfát?

Persze ha vendégek jönnek hozzátok az ünnepekre, akkor lehet, hogy praktikusabb egy központi helyre tenni, ahol mindenki látja, de ha nem nálatok lesz a nagy vendégsereg, akkor nyugodtan tegyétek be a hálóba, ott úgyis hűvösebb a levegő, jobban érzi majd magát a fa és persze ti is.

Ha kicsi a hely, akkor egy mini verziót is felállíthattok az éjjeli szekrényre, amit együtt díszítetek, így legalább az ünnepi hangulatvilágítással sem kell tovább bajlódni!

Hangulatos fények Kép forrása: buzzfeed.com

4/5 Hangulatos fények

Nincs is annál jobb, mint téli estéken bebújni a puha ágyba, lekapcsolni a villanyokat és csak a hangulatvilágítás mellett élvezni a pillanatot.

Erre kiválóak a különböző mécsesek, gyertyák, és persze a karácsonyi égősorok.

A legjobb, hogy karácsony után nem kell levenned őket, hiszen így meleg fényt árasztanak a szobában az év többi időszakában is.

Tipp: Kombináld az égősort néhány karácsonyi dísszel és akaszd az ágytámlára, vagy tedd egy nagy üvegvázába.

Ablakok, ajtók Kép forrása: saladdays.ca

5/5 Ablakok, ajtók

Ha nem szeretnéd, hogy az ünnepi dekoráció túl sok helyet elfoglaljon a lakásban, akkor öltöztesd karácsonyi köntösbe a függönyöket, az ablakokat és az ajtókat.

Ennek számtalan módja van: díszíthetsz akár égősorral, akár szalagokkal, gömbdíszekkel, élő növényekkel vagy az ablakra fújt mintákkal.

Mi például odavagyunk ezért az egyszerű szalagos megoldásért, amit nagyon könnyű elkészíteni! A lényeg, hogy úgy díszíts, hogy utána is praktikus és használható maradjon az adott felület!