Így varázsolj otthonra karácsonyi hangulatot – Dekorációs ötletek az utolsó pillanatra

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Idén is megcsúsztál a karácsonyi dekorálással? Aggodalomra semmi ok, mutatunk néhány last minute ötletet, amikkel akár 24-én délelőtt is ünnepi köntösbe öltöztetheted a lakást!

Egyoldalas koszorú Kép forrása: etsy.com

Manapság az egyik legközkedveltebb a koszorúdíszítési technika az egyoldalas díszítés. Ez a látványos megoldás ráadásul hihetetlenül gyorsan el is készíthető!

Amennyiben szép, esztétikus koszorúalapot választasz, nem kell időt szánnod a takarásra, valóban csak annyi a dolgod, hogy a koszorú egyik oldalát, a felét, vagy akár csak a harmadát csodaszépen kidíszíted.

Már el is készültél! Ha még ennyi időd sincs, vásárolj a boltban kész koszorút, vagy olyan felakasztható díszt, amit aztán majd minden évben elővehetsz.

Félretett karácsonyi gömbök Kép forrása: bhg.com

Ha már eldöntötted, milyen díszek kerülnek fel idén a fára, akkor a többit nagyszerűen felhasználhatod a lakás dekorálása során.

Így a sérült vagy kevésbé esztétikus díszeknek is hasznát veheted, hiszen forgathatod őket úgy, hogy ne látszódjon az a rész, ahol megkoptak.

Persze hibátlan díszekkel is dolgozhatsz: rendezd őket kristálypoharakba vagy tálaló edényekbe, esetleg egy süteménytartóba.

Az összhatást feldobhatod néhány tobozzalfényfüzérrel, vagy masnival – ezekre ugyancsak nem kell sok időt szánnod, a karácsonyi látvány mégis garantált.