Így varázsold újjá a kopott, foltos, unalmas kanapét - Akár 10 perc alatt!

Zabolai Margit
Írta: ,
Így varázsold újjá a kopott, foltos, unalmas kanapét - Akár 10 perc alatt!

Egy új kanapé nem kis beruházás, arról nem is beszélve, milyen macerás a helyére tenni az újat, és megszabadulni a régitől. Egy kis leleménnyel, maradék textillel vagy egy nagyobb takaróval azonban a régi, kopott, divatjamúlt kanapédat is olyanná varázsolhatod, mintha csak új lenne. Ha nem hiszed, nézd meg a képeinket - a te nappalidban is ott ácsorog egy sikkes darab, csak ki kell hoznod belőle az eleganciát.

Ha a lakásod egyébként modern, letisztult, mégis fiatalos berendezésű, akkor ne félj akár egy nagy, mintás takarót használni a kanapén, különösen, ha az egyszerű vonalvezetésű.

A lényeg, hogy a takaró elég nagy legyen ahhoz, hogy az egész ülőalkalmatosságot eltakarja, és az eredeti textil sehol ne lógjon ki alóla.

Egy ilyen takaróval bohém, sikkes és nőies hangulatot teremthetsz meg, de ebben az esetben legyél visszafogott a párnák színével és mennyiségével, nehogy átess a ló másik oldalára, és egy zavaróan tarka, túlzsúfolt kanapét kapj eredményként.

 

Ha inkább az elegáns, finom megoldások híve vagy, egyszerűen fordítsd fehérbe az egész kanapét.

A fehér bútordaraboktól sokan ódzkodnak, mert könnyen elpiszkolódnak és nehéz őket tisztán tartani, de ha egy nagy méretű, fehér takaróval teríted le a kanapét, akkor azt bármikor, egyetlen mozdulattal leveheted és a mosógépbe dobhatod.

Ha a romantikus fehér stílust követed, akkor a párnák közül is válassz finom virágmintásakat, esetleg pinket, zöldet vagy kéket, hogy megőrizd a légies, kicsit vidékies összhatást.


Különleges vintage lakberendezési tárgyak


Egy vintage környezetben különösen jól mutat egy ilyen kanapé, és gyakorlatilag bármilyen viseltes „alapanyagból” kivitelezhető.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!