Így varázsold Karácsonyi hangulatúvá a hálószobád

Írta: ,

Alig hiszem el, hogy már csak pár hét választ el minket a Karácsonytól! Ebben a rohanó világban pontosan ez az az időszak, mikor ráeszmélek, mennyire jó kicsit lelassítani, nagyobb hangsúlyt fektetni a belső harmóniánkra, a családra, barátokra, és jövőnk tervezgetésére.

Számomra ez leginkább akkor tud megvalósulni, ha körbe veszem magam olyan dolgokkal, dekorációval és kiegészítőkkel, amik inspirálnak, megnyugtatnak, és energiával töltenek fel, tehát Karácsonyi hangulatot ébresztenek bennem.

Pontosan ezért sosem lehet elég korán kidekorálni a hálószobánkat, ezzel becsempészve a Karácsony szellemét és a meghittséget az életünk egyik legintimebb terébe. Összegyűjtöttem tehát néhány igazán csodálatos inspirációt, hogyan tudod te is Karácsonyi hangulatúvá varázsolni a hálód!

Díszpárnák Kép forrása: hu.pinterest.com

1/7 Díszpárnák

Sokan nem is gondolnák, hogy néhány díszpárna mikre képes!

Pedig remekül fel lehet velük dobni a lakás bármely pontját, akár a nappaliról, étkezőről vagy hálóról beszélünk!

Nem feltétlenül kötelező Karácsonyi mintás verziókat választani, hiszen rengeteg csodás változat van. Idén például nagy közkedveltségnek örvendett a hologramos és a szőrmés megoldás!

Lógó applikációk Kép forrása: houseofvalentina.com

2/7 Lógó applikációk

A karácsonyfadíszek újra felhasználásának egyik legjobb módja, ha egy hosszú szalagra kötve felapplikáljuk az ágy felé őket vagy a csillára.

Nem csak mesés és karácsonyi hangulatot nyújtanak, de ezzel a módszerrel megmenthetjük a régi díszeinket is, ráadásul csodásan ragyognak, mikor este rájuk vetül a fény!

Ünnepi ágynemű Kép forrása: zulily.com

3/7 Ünnepi ágynemű

Igazi Karácsony rajongóknak elengedhetetlen kellék!

Jöhetnek a párna- és paplanhuzatok, ágytakarók, pokrócok, és minden, ami ágyhoz kapcsolódó textília!

A lényeg, hogy mind színben, mind mintázatban harmonizáljanak egymással, és olyan verziókat válasszunk, amik tényleg jobb kedvre derítenek bennünket!

Én például imádom a vicces, már-már giccses verziókat, mert mindig megmosolyogtatnak!

Figurák Kép forrása: hu.pinterest.com

4/7 Figurák

Elmaradhatatlan kellékei a Karácsonynak. Ólomkatona, rénszarvas, télapó, télanyó, manó, krampusz és még sorolhatnánk a végtelenségig!

Biztosan találunk közöttük olyat, ami igazán közel áll az egyéniségünkhöz, és a hálószobánk stílusához!

Már egy impozánsabb darab is képes azonnal feldobni a hangulatot, de akár többet is szétszórhatunk a lakás bizonyos pontjain.

Arra azért érdemes figyelni, hogy ha nem szeretnénk, hogy több bosszúságot okozzon például a portalanításuk, mint az öröm, amit akkor érzünk, ha rájuk nézünk, akkor ne vásároljunk be belőlük túl sokat!

Gyertyák sokasága Kép forrása: blesserhouse.com

5/7 Gyertyák sokasága

A különböző gyertyák és mécsesek mindig képesek azonnal ünnepi, meghitt hangulatot varázsolni, főként, ha még illatosítottak is!

Ha ráadásul egyedülálló tartókba helyezzük el őket, még csak nem is tűzveszélyesek, viszont annál mesésebben festenek!

Rengeteg gyertyatartó közül válogathatunk, így akár elegánsabb, akár viccesebb vagy giccsesebb megoldást keresünk, biztosan találunk a kedvünkre való verziót!

Kedves, inspiráló üzenetek Kép forrása: extrasoft.us

6/7 Kedves, inspiráló üzenetek

Ezek a megoldások nem csak Karácsony környékén nyújtanak remek megoldást, hanem az év többi részében is, hiszen mindig inspirálhatnak, motiválhatnak bennünket.

Akár plakát formájában helyezzük el őket, akár egy letörölhető táblára írunk fel mindig más és más szövegeket, a sikerük garantált!

Jól fog esni rájuk tekinteni, és valódi energialöketet képesek az emberbe sugározni!

Karácsonyi fények Kép forrása: friday.ge

7/7 Karácsonyi fények

Szintén egy elmaradhatatlan kelléke az ünnepi hangulat megteremtésének!

A boltok kínálatában rengeteg fényfüzér közül válogathatunk, akár egyszerűbb, akár dekoratívabb megoldást keressünk!

A legújabb trendnek, a led izzóknak köszönhetően pedig még az áramfogyasztás miatt sem kell aggódnunk!

Én leginkább azt imádom az ilyen füzérekben, hogy vannak hideg és meleg fényű verziók, így például könnyedén beszerezhetünk olyan változatot, ami akár egész éjszaka világíthat, nincs olyan erős fénye, hogy zavaró legyen!