Így újítsd meg a konyhádat 10 ezer forint alatt!

Zabolai Margit
Írta: ,
Így újítsd meg a konyhádat 10 ezer forint alatt!

A konyha felújításánál talán már csak a fürdőszoba a költségesebb, de szerencsére sokszor nem is kell komoly átalakítás ahhoz, hogy megújítsd a divatjamúlt, vagy egyszerűen csak nyomasztó, esetleg unalmas konyhát. Ötleteink mindegyikét 10 ezer forint alatt megvalósíthatod, és még a legidőigényesebbekre is elegendő egy hétvégét szánni.

Ha vannak üvegajtós szekrényeid a konyhádban, és egyébként a konyha berendezése egyszerű, kicsit steril, esetleg már-már unalmasnak is hat, akkor mindössze egy tekercs tapétára lesz szükséged, és máris nyert ügyed van!

Emeld le a szekrény polcait, és ragaszd a tapétát a kabinet hátuljába, majd a ragasztó száradása után tedd vissza a polcokat. Érdemes az ajtókat egy kicsit nyitva hagyni, és néhány órát várni a visszapakolással, hogy ragasztó szaga elpárologjon.


Gyönyörű konyhák 10 négyzetméter alatt - A kicsi is lehet szép


Ha a konyhabútorod színes, válassz színben ahhoz passzoló tapétát, ha pedig fehér, nyugodtan válogass a merészebb minták közül, hogy kicsit feldobd az összképet.

Lehet, hogy kimondva borzasztóan hangzik, és mi is azt gondolnánk, hogy a csirkeháló az utolsó dolog, amit dekorációs céllal szeretnénk a konyhánkban használni, de nem véletlen, hogy a külföldi lakberendezési oldalakon nyüzsögnek az ilyen és ehhez hasonló ötletek.

Egy vintage hangulatú konyhába egyszerűen remekül mutat, ha a konyhaszekrény ajtókeretébe fa berakás vagy üveg helyett drótháló kerül, ami megmutatja a mögötte elhelyezett, legszebb edényeidet vagy bögréidet, mégis biztonságban tartja őket.

Egy ultramodern konyhába nem biztos, hogy illik, de ha kicsit romantikusabb, nosztalgikusabb hatást szeretnél, akkor érdemes eljátszani ennek a szokatlan ötletnek a gondolatával.