Így tedd otthonossá a kollégiumi szobád!

Rádi Judit
Írta: ,

Egy kollégiumi szoba apró, ráadásul nagy valószínűséggel közösen használod a szobatársaddal. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a térnek személytelennek és unalmasnak kell lennie. Fordítsd előnyödre a helyzetet, és ötleteink, valamint a kreativitásod segítségével csempéssz stílust a környezetedbe, hiszen egyáltalán nem mindegy, hol készülsz majd a vizsgáidra, illetve hol hajtod álomra a fejed.

Rendezd át a bútorokat

Csupán annyi, hogy egy bútort áttolsz egyik helyről a másikra, rengeteget számíthat. 

Ehhez a szoba alaprajzát figyelembe véve láss hozzá. 

Próbáld ki a különböző elrendezési lehetőségeket: miért ne lehetne a két asztalt összetolni, vagy a komódot és a szekrényt egymás mellé tenni?

Hosszútávon sokat segít az összhangon, ha az egyszerű beágyazás helyett inkább kanapévá alakítod az ágyad, ahol az esetleg a szobába betérő barátaid kényelmesen elhelyezkedhetnek. 

Kerüld el a nagyon össze nem illő színeket – kompromisszumokkal Kép forrása: target.com

A kedvenc színed az élénk rózsaszín, de a szobatársad gyűlöli? Rengeteg lehetőség van arra, hogy kompromisszumokat kössetek a színeket illetően, és egyikőtöknek se kelljen lemondania a kedvenceiről.

Beszéljétek meg, hogyan tudnátok összehangolni a színeket.

Ez nyilván nem azt jelenti, hogy tökéletesen harmonizálnia kell mindennek mindennel, de eldönthetitek, hogy melyik színskála az, amely mindkettőtöknek megfelel.

Például a sötétkékbe és a pasztellbe elég sok minden belefér, úgyhogy mindenki kiválaszthatja a számára megfelelő tárgyakat és dekorelemeket, az összkép mégis harmonikus marad.