Így tedd harmonikusabbá otthonod

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
Így tedd harmonikusabbá otthonod
Tudtad, hogy a lakás állapota mennyire befolyásolja hangulatodat? Szabadulj meg a felesleges holmiktól, és varázsolj harmóniát magad köré!
Törekedj a minimalizmusra

A legelső, amihez láss hozzá, az a régi, felesleges kacatok kiselejtezése! Az évek során hajlamosak vagyunk mindenféle holmit felhalmozni, amit természetesen ki is rakunk, mint új szerzeményt. A baj csak az, hogy a régieket is előhagyjuk, így a polcok, asztalok egy idő után úgy fognak kinézni, mintha kirakodóvásárra készülnénk.
Bármilyen nehéz megválni a szívünkhöz nőtt tárgyaktól, egy részét érdemes eltenni, vagy elajándékozni. A sok holmi egyrészt összenyomja a teret, másrészt rendetlenség benyomását kelti. Bútorokból se legyen sok egy helyiségben, csak azokat tartsd meg, melyekre mindenképp szükséged van!

Vidd be a természetet

Az ember természetes közege nem a lakás, hanem a természet, ezért is érezzük rosszul magunkat, ha sokáig a négy fal közé be vagyunk zárva. Hogy komfortosabbá tedd otthonod, szerezz be pár zöld növényt és színes virágot, mivel nemcsak a szobát, de a hangulatodat is feldobják!


Arra viszont ügyelj, hogy mihamarabb válj meg azoktól, amelyek tönkrementek, ugyanis a feng shui szerint ezzel nem tud jól áramolni a pozitív energia (csí), ami rossz közérzethez vezethet.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!