Így rendezd be az étkeződet, ha kevés hely áll rendelkezésedre

Zabolai Margit
Írta: ,

Az étel egy egészen aprócska konyhában is elkészülhet, de valahol végül még meg is kell enni majd. Ha találsz valahol helyet arra, hogy egy aprócska asztalt és néhány széket elhelyezz, akkor ötleteink segítségével hangulatos étkezőrészt alakíthatsz ki, ahol a desszert elfogyasztása után is jól esik még egy kicsit üldögélni.

A legtöbb bútorboltban kollekciókban kínálják a székeket, de szerencsére egyesével is lehet kapni darabokat, sőt például néhány régi széket is vásárolhatsz, amit aztán magad újíthatsz fel, és festhetsz különböző színűre.

Nincs kőbe vésve, hogy egy asztal körül mindennek ugyanolyannak kell lennie, a színes székek kifejezetten feldobhatják az étkezőt, és akkor is jó választásnak bizonyulnak, ha egyébként nincs hely arra, hogy dekoráld az étkezősarkot.


Gyönyörű konyhák 10 négyzetméter alatt! A kicsi is lehet szép


Ügyelj arra, hogy ha a székek színben nagyon elütnek, akkor stílusban harmonizáljanak, az asztal pedig legyen egyszerű, letisztult darab, nehogy az összhatás túl harsány vagy szedett-vedett legyen.

Ebben a skandináv stílusú otthonban mindennek megvan a helye, és nem hagyták veszni az étkező körüli területeket sem.

Egy ilyen okos megoldással akár multifunkcióssá is teheted az asztalodat, ami egyszerre lehet étkező és munkaállomás is.

Ha ügyelsz arra, hogy az anyagok és a stílusok passzoljanak, valamint világos színeket használsz, akkor az összhatás sem lesz zsúfolt, inkább praktikus, rendezett benyomást kelt, és rengeteg extra tárolóhelyet nyerhetsz vele.

Finom kis extra székekre kerülő puha takaró, ami az egyébként kicsit hűvös északi stílust barátságosabbá, hívogatóbbá teszi - éppen olyanná, mint amilyennek egy étkezőasztalnak lennie kell.