Így készíts téli madáretetőt abból, amit otthon találsz!

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ha te is szereted etetni a madarakat, épp itt az ideje, hogy a havas időszakra is felkészülj egy madáretetővel. Ez a kis tárgy a jó szolgálat mellett akár még kültéri dekorációként is megállja a helyét. Mutatunk néhány DIY madáretetőt, amelyet kevés kézügyességgel is el tudsz készíteni!

Konzervdoboz Kép forrása: livedan330.com

Egy üres konzervdoboz és némi festék segítségével kedves kis madáretetőt készíthetsz, akár a képen látható bohó pöttyös mintában.

A dobozok közül mindenképpen olyat válassz, amelyet nem konzervnyitóval kellett kinyitnod, hanem egy plusz fül volt a fedelén, így nem fog vágni a széle.

Egy alapszínnel belül és kívül is fesd le a dobozodat, majd kívül csíkokkal, pöttyökkel vagy egyszerűbb geometriai mintákkal dekoráld.

A mintákkal harmonizáló színű szalaggal fel tudod kötni az erkélykorlátra vagy egy fára az etetőt, és ha egy vékonyabb farudat vagy botot is ragasztasz bele, akkor még ülőhelye is lesz rajta a madaraknak.

Teáscsészéből Kép forrása: wonderfuldiy.com

Varázslatos kis etetőket készíthetsz, ha van otthon egy megunt kávés- vagy teáscsészéd, a hozzá passzoló alátéttel együtt.

A csészét és a tányért is át kell fúrnod óvatosan úgy, hogy a tányéron a lyuk inkább a széle felé legyen, mint a közepe felé, a csészédet pedig majd úgy kell rögzítened rá, hogy eldöntöd oldalra, és a kettőt összecsavarozod.

A kész etetőt erősebb madzag vagy szalag segítségével tudod majd felakasztani, a magokat pedig úgy kell rászornod, hogy a csésze belsejében és a tányéron is legyenek.