Így készíts csodás vintage dekorációt csipkéből

Boros Mariann
Írta: ,
Így készíts csodás vintage dekorációt csipkéből

A vintage stílus nem csak az esküvői dekorációkban népszerű, a csipkés-romantikus díszítő elemek a hétköznapokban is hódítanak. Ha te is vintage rajongó vagy, és szeretnéd a lakásodat feldobni némi csipkével, az alábbi technikákkal könnyen megteheted!

Terítő másképp Kép forrása: thebudgetdecorator.com

A csipketerítő szó hallatán nagymamád régi, kissé megsárgult abrosza jut eszedbe?

Biztosan abból is ki lehetne hozni a maximumot egy kis szabás-varrással, de a fiókja mélyén talán lapul néhány kisebb, visszafogottabb darab is, melyeket lazán egymás mellé helyezve ilyen csodás kompozíciót varázsolhatsz az asztalodra.

Ha nagyon elhivatott (és ügyes) vagy, akár horgolhatsz is kör alakú kis terítőket, az összhatást pedig fokozhatod gyertyákkal, kagylókkal – máris kész a tökéletes vintage hangulat!

Régiből újat Kép forrása: nicolettetabram.com

Amennyiben nem riadsz vissza attól, hogy ecset kerüljön a kezedbe – és némi festék a ruhádra –, akár megunt, unalmas bútoraidat is újjá és stílusossá varázsolhatod, ha kipróbálod a hobbi bútorfestők körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő stencil technikát.

Ennek a lényege, hogy kap egy alapszínt a bútor, majd miután megszáradt, beborítod egy csipketerítővel, és lefújod eltérő színű festékkel – így a minta szépen kirajzolódik rajta.

Ha szükséges, száradás után lakkozhatod is.

Ugye, milyen gyönyörű?