Így hozd ki a legtöbbet a mini erkélyedből

Boros Mariann
Írta: ,

Az erkély igazi kincs, még akkor is, ha csak egy talapaltnyi területről van szó. Persze, nem mindenki tudja értékelni, hiszen te is biztosan láttál már tárolóként funkcionáló vagy épp üresen tátongó balkont. Pedig a legapróbb terekből is ki lehet hozni a maximumot! Egy kis fantáziával és kreativitással jól kihasználhatóvá és otthonossá tudod tenni a legparányibb zugot is, cikkünkkel ehhez adunk ötleteket. 

Feketén-fehéren

A fekete-fehér egyszerűen nem megy ki a divatból, és ha a lakásban túl merésznek is találnád ezt a feltűnő kombinációt, az erkélyre simán bevállalhatod – vagy akár két másik kontrasztos színt.

Ha csupán pár négyzetméternyi helyed van, akkor is érdemes feldobnod egy ilyen mutatós szőnyeggel – méreténél fogva akár egy csinosabb fürdőkilépő is megteszi, mindenképp melegebb hatást kelt a csupasz kőnél.

Egy csinos, alacsony kisasztal a hozzá passzoló székkel pedig el kell, hogy férjen, még ha meg is vagy győződve róla, hogy tiéd a világ legkisebb erkélye. Ilyen cuki bútordarabokkal balkonod ideális helyszín lehet a reggeli kávé elfogyasztására vagy épp egy könnyed esti borozása.

Dekoráció gyanánt, a fotóhoz hasonló módon, akassz cserepes virágot a korlátra.

Instant kiskert Kép forrása: www.naturallivingmag.com

Ha nem is családi házban élsz, és csupán egy falatnyi erkély áll rendelkezésedre, a saját kertről akkor sem kell feltétlen lemondanod – persze nem hatalmas veteményesre gondolunk.

Szeretnéd kisebb méretű fűszer- vagy dísznövények gondozásának szenteled a balkont? Nem kell mást tenned, mint megtalálni a módját, hogy minden egyes zugot ki tudj használni!


A legszebb tarka virágok erkélyre és ablakba


A legegyszerűbb, ha polcokat szerelsz a falára, és oda sorakoztatod a cserepeket, néhányat pedig lógass le a plafonról, de akár a korlátot is igénybe veheted – azért egy apró széknek hagyj helyet, hogy kényelmesen tudj gyönyörködni növényeidben.