Így használd a természetes anyagokat a lakásodban

Írta: ,

Ha szeretnéd egy kicsit otthonosabbá tenni a lakásodat, akkor mindenképpen jó megoldás természetes anyagokhoz nyúlni. De milyen lehetőség rejlik a fa, a kő vagy a zöld növények alkalmazásában? Máris mutatjuk a mi kedvenc inspirációinkat!

Fa elemek

1/5 Fa elemek

A fa az egyik legmegszokottabb és leggyakoribb anyag a lakberendezésben.

Beszélhetünk fa hatású és igazi faburkolatokról is, de bármelyikről is legyen szó, abszolút otthonossá és meleggé varázsolják a lakásod. Ha a padlód vagy a falad faburkolatú, akkor jó, ha fekete, fehér vagy színes bútorokat választasz, hogy ne nyomja el a tereket a sok különféle faanyag.

A klasszikus fa (fenyő, tölgy, bükk, cseresznye) bútorok mellett a fát izgalmasan is megmutathatod a lakásodban, ha például polcként vagy térelválasztóként használod.

Képek forrása: 1234

Tégla

2/5 Tégla

Amikor téglával dekorálod a lakásodat, azzal igazán meleg és otthonos hatást érhetsz el, csak úgy, mint a fa elemekkel.

A minimál stílusú lakásokhoz nagyon illő természetes színű vagy akár festett téglafalak szuper csavart adnak egy-egy helyiségnek.

Lehet ez a hálószobádban az ágyad mögötti fal, a nappalid egyik oldala, vagy a konyhád, esetleg a fürdőszobád dísze, ha ezt az anyagot választod, biztosan nem fogod megbánni!

Képek forrása: 1234

Kő

3/5

A kő sok esetben nagyon praktikus elem!

Főleg akkor javasoljuk, ha nem vagy túl fázós, vagy esetleg olyan lakásban laksz, ahol mindenhonnan jön a meleg, mert a kő elég gyorsan ki tud hűlni, és nem csak érzetre, de rálépve is hűvös lesz.

Mindemellett nagyon elegáns és exkluzív hatást varázsol az otthonodba, akár a hálószobádról, akár a fürdőszobádról, a konyhád faláról vagy a nappalid padlójáról van szó.

Képek forrása: 1234

Zöld

4/5 Zöld

Ha a természetet szeretnéd becsalogatni a lakásodba, akkor a zöld színt semmiképp nem hagyhatod ki a színskáládból.

Az is szuper, ha növényekkel és virágokkal dekorálsz, hiszen az élő zöld színtől nem csak élettel telibb lesz minden tér, de te is jobban fogod érezni tőle magad.

De ez még nem minden!

Mit szólnál néhány zöld bútorhoz, kiegészítőhöz, vagy egy-egy zöldre festett falhoz? Ez a szín egyébként is nyugtató hatású, úgyhogy egy percig se gondolkozz, biztosan imádni fogod!

Képek forrása: 1234

Naturális kiegészítők

5/5 Naturális kiegészítők

Nem csak a burkolatokban és bútorokban tudod visszahozni a természetes elemeket a lakásodba, a kiegészítők is legalább olyan fontosak.

A lakásod stílusától függően különböző lehetőségeid vannak a jobbnál jobb anyagok felhasználására, és ha ügyes vagy, még a pénztárcád sem fogja bánni, hiszen a legtöbb dekoráció saját kezűleg is elkészíthető.

A fürdőszobádban szuperül mutat például néhány megfestett kő vagy egy átlátszó vázába összegyűjtött kavics-és kagylógyűjtemény. A fa elemek megjelenhetnek a képkeretekben, a tükrökben vagy a polcelemeken is, a növényekből pedig minél több, annál jobb!

Képek forrása: 1234