Így fejleszd a személyiséged a színek erejével

Schuster Borka
Írta: ,

Ha az új évet nem csak testi, lelki fejlődéssel is szeretnéd kezdeni, akkor nem árt tudnod, hogy vannak dolgok, amelyekkel segítheted a fejlődésedet. Az úton persze neked kell végigmenned, de a környezetedben lévő színek például segíthetik a személyiségterápiádat. Nézzük, melyik hogyan hat rád!

Önbizalomhiány ellen: piros

A piros egy nagyon erős, intenzív szín, ami sokakban agressziót is kelthet, ezért mindenképpen óvatosan kell bánnod vele. Ha viszont éppen az önbizalom az, ami nálad hiánycikk, ha szeretnél határozottabban kiállni magadért, vagy magabiztosabb lenni a munkahelyeden, akkor egy kevés piros a környezetedben ezt elősegítheti.

Ne vidd túlzásba a dolgot, hiszen nem egy buldózerré akarsz válni, de ha ez távol áll a személyiségedtől, akkor egy piros ceruzatartó nyilván nem fog kiordítani magadból. Viszont adhat egy kis energiát és rezgést, amit a magad javára fordíthatsz.

A múlt lezárásához: fehér Kép forrása: bloglovin.com

Ha túl sokat rágódsz a múlt dolgain, úgy érzed, vannak dolgok, amiket nem tudsz elengedni, és szinte fojtogatnak a lezáratlan események, idén viszont készen állsz arra, hogy mindent tiszta lappal kezdj, akkor a fehér szín segíthet neked ebben.

Tisztaságot, légiességet hoz a környezetedbe, úgy érezheted magadat tőle, mintha végre vennél egy nagy levegőt.

A fehér szín segíthet abban, hogy megszabadulj azoktól a terhektől, amiket magaddal cipelsz, és megkönnyebbülve, tisztán lásd a jövőt.