Így fejleszd a személyiséged a színek erejével

Írta: ,

Ha az új évet nem csak testi, lelki fejlődéssel is szeretnéd kezdeni, akkor nem árt tudnod, hogy vannak dolgok, amelyekkel segítheted a fejlődésedet. Az úton persze neked kell végigmenned, de a környezetedben lévő színek például segíthetik a személyiségterápiádat. Nézzük, melyik hogyan hat rád!

Önbizalomhiány ellen: piros

1/5 Önbizalomhiány ellen: piros

A piros egy nagyon erős, intenzív szín, ami sokakban agressziót is kelthet, ezért mindenképpen óvatosan kell bánnod vele. Ha viszont éppen az önbizalom az, ami nálad hiánycikk, ha szeretnél határozottabban kiállni magadért, vagy magabiztosabb lenni a munkahelyeden, akkor egy kevés piros a környezetedben ezt elősegítheti.

Ne vidd túlzásba a dolgot, hiszen nem egy buldózerré akarsz válni, de ha ez távol áll a személyiségedtől, akkor egy piros ceruzatartó nyilván nem fog kiordítani magadból. Viszont adhat egy kis energiát és rezgést, amit a magad javára fordíthatsz.

A múlt lezárásához: fehér Kép forrása: bloglovin.com

2/5 A múlt lezárásához: fehér

Ha túl sokat rágódsz a múlt dolgain, úgy érzed, vannak dolgok, amiket nem tudsz elengedni, és szinte fojtogatnak a lezáratlan események, idén viszont készen állsz arra, hogy mindent tiszta lappal kezdj, akkor a fehér szín segíthet neked ebben.

Tisztaságot, légiességet hoz a környezetedbe, úgy érezheted magadat tőle, mintha végre vennél egy nagy levegőt.

A fehér szín segíthet abban, hogy megszabadulj azoktól a terhektől, amiket magaddal cipelsz, és megkönnyebbülve, tisztán lásd a jövőt.

Szorongás ellen: kék Kép forrása: madaboutthehouse.com

3/5 Szorongás ellen: kék

Ha kényszeres szorongó vagy, ha úgy érzed, túl sokat rágódsz valamin, amit könnyebben kellene elengedned, akkor a kék szín segíthet, hogy megnyugodj.

Ez az árnyalat a szabadság érzését kelti, akárcsak az ég, csökkenti a vérnyomást, nyugodt állapotot eredményez, és segít abban, hogy a valóban fontos dolgokat vedd észre azok helyett, amelyek most állandóan nyomasztanak.

Ha lazább és kiegyensúlyozottabb szeretnél lenni, a kék szín segíthet, hogy azzá válj.

Búskomorság ellen: sárga Kép forrása: ibbdesign.com

4/5 Búskomorság ellen: sárga

A piroshoz hasonlóan nem szabad túlzásba vinni a használatát, de a sárga szín energiát, fényt, vidámságot hoz a környezetedbe, így neked is segít, hogy magad mögött hagyd a búskomorságot, a fáradtságot, az életuntságot.

Természetesen, ha a tünetek nem múlnak, akkor mindenképpen orvoshoz kell fordulnod: a klinikai depressziót ugyanis csak szakember kezelheti, de ha csak az általános közérzeteden szeretnél kicsit javítani, és nem betegség okozza a rossz kedvet és levertséget, akkor a sárga segíthet energetizálni.

A kreatív energiákért: zöld Kép forrása: trendir.com

5/5 A kreatív energiákért: zöld

Azoknak, akiknek a munkájukban újra és újra meg kell újulniuk, kreatív energiákat kell mozgatniuk, sokszor kimerítő lehet, hogy ennyit adjanak bele magukból valamibe.

A zöld szín segíti a regenerálódást, de a kreatív energákat is felszabadítja, így újból megtalálhatod magadban azok forrását.

Ha az idei évre valami nagy kreatív projektet, például egy könyv megírását tervezed, akkor tegyél valami zöldet a környezetedbe, és segíthet, hogy megtaláld magadban azt, amit keresel.