Így díszíts faliórával: hasznos eszközből dekorelem

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A faliórákra sokan nem tekintenek dekorációként, pedig ezek az eszközök nem csupán hasznosak – segítségükkel könnyen egyedi hangulatot varázsolhatsz a helyiségekbe. Mutatjuk, hogyan!

Órák halomban

Akár antik, akár csak antik hatásúak az óráid, egy teljes falat megtölthetsz a segítségükkel. Nem választhatsz belőlük elég nagyokat, egyszerűen nem tudsz túlzásba esni, ha a méretről van szó, hiszen ennél a megoldásnál épp a halmozás és a mérték hiánya a lényeg.

A látványt kiegészítheted állóórákkal, sőt akár fedésben is elrendezheted őket, így még jobban erősítheted az egyébként is kellően feltűnő és egyedi összhatást.

Sokat trükközhetsz az eltérő méretekkel egyaránt, ez egyébként akkor is jó ötlet, ha nem feltétlenül nagyban gondolkozol.

Mielőtt az órákat végső helyükre tennéd, készíts karton segítségével másolatokat róluk (ügyelve a méretekre). Ezeket celluxszal felragaszthatod a falra, így pontosan látni fogod, a végeredmény miként fog majd mutatni.

Keret nélkül

Ha igazán modern megoldásra vágysz, akkor az órák világában érdemes keresgélned, ugyanis rendkívül széles a kínálat. Nagyon sok a letisztult, egyedi és valóban egyszerű darab, amik a modern lakásokba is tökéletesen illenek.

Remek példának bizonyulnak a különféle keret nélküli órák, illetve azok a változatok, amik messze nem a hagyományos formákra támaszkodnak. Ezeknek az óráknak további előnyük, hogy gyakorlatilag teljesen testre szabhatod őket.

Megvásárolhatod az alapot – akár csak a mutatókat –, majd eldöntheted, hogy tovább fejlesztenéd-e a látványt. Ha nem, akkor minimalista stílusban helyezheted el a dekorációt az otthonodban.