Így díszítheted látványosan a lépcsőidet ősszel

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Bár sokan nem fordítanak kellő figyelmet rá, a bejárat nagyon is fontos egy lakás életében. Ott éri a vendégeidet az első benyomás, szóval, ha olyan szerencsés vagy, hogy néhány lépcsőfok is segíti a dekorálási lehetőségeidet, az alábbi inspirációkat garantáltan imádni fogod!

Az egyszerűség kedvéért Kép forrása: thecottagemarket.com

Bár az alábbiakban mutatunk majd olyan dekorációkat, amiket tökélyre fejlesztettek az alkotók, ez a dísz éppen az egyszerűségével, puritán küllemével hódít.

Egyáltalán nincs szükséged hozzá kézügyességre, sőt az ára sem mondható borsosnak. Igaz, hogy a gyertyákat időről időre cserélned kell majd, a lámpásokat elegendő egyszer megvenned, aztán minden szezonban előveheted őket.

A lépcsőfokokra rendezd el ízlésednek és kedvednek megfelelően a lámpásokat, majd tegyél beléjük tököket, őszi terméseket, leveleket, gyertyákat.

Arra persze ügyelj, hogy a gyertyás lámpásokba már ne kerüljön extra dísz, nehogy bármi lángra kapjon, de ezt leszámítva nem kell aggódnod a dekorációd épsége miatt.

Még mindig a klasszikus alapanyagoknál maradunk, de ennél a példánál is jól láthatod, mennyit számít az, ha a korábbitól eltérő típusú tökökkel és gyertyákkal dolgozol.

Egészen más hangulatot közvetítenek ebben a kompozícióban és színben a tipikusnak mondható, őszi kellékek, de nem kevésbé látványosak.

Ehhez a dekorációhoz sincs szükséged kézügyességhez, csupán a lépcsőfokokra kell tenned egy-egy hengerformájú vázát, amit megtöltesz vízzel és úszógyertyával, borostyánnal, kövekkel díszítesz.

A fennmaradó helyekre különféle méretű tököket kell tenned, de nem muszáj mindenáron a párhuzamra és a szimmetriára törekedned.

Ahogy láthatod, az összevisszaságból is készülhet csodálatos összhang