Így dekorálj növényekkel! 6 ötletes megoldás nem csak kis lakásokba

Írta: ,

Egy kevéske zöld azonnal élet telibbé, üdébbé teszi az egész lakást, főleg, ha kreatívan rendezed el a kis növényeidet. Mindegy, hogy aprócska lakásban, vagy nagyobb helyen laksz, az alábbi ötletek mindenhol jól mutathatnak.

Terjeszkedj a térben! Kép forrása: brit.co

1/6 Terjeszkedj a térben!

A mennyezetről lelógó kaspók nem csak helyet spórolnak neked, de jól is mutatnak, főleg, ha nem a nagyi által horgolt tartókba helyezed őket – ennek a divatja már valóban a múlté.

De a rusztikus anyagokból készült tartók modern, letisztult, minimalista kaspókkal párosítva rendkívül trendinek számítanak a lakberendezésben, ráadásul kellemes, szellős hatást keltenek, amit egy pozsgás zöld növény csak még üdítőbbé tesz.

Találj nekik helyet! Kép forrása: refinery29.com

2/6 Találj nekik helyet!

Olyan nincs, hogy egy lakásban ne lenne hely a növényeknek, csak meg kell találni.

Ha van galériád, jó eséllyel a lépcső melletti fal üresen árválkodik – ide egy, a fallal megegyező színű lécet kell csak felfúrnod, és szinte olyan lesz, mintha lebegnének a virágaid.

Választhatsz futónövényeket is, de akkor tartsd kordában őket, mert ha túlságosan elterebélyesednek, akkor zsúfolt hatást kelthetnek a lépcsőfordulóban.

Kellemeset a hasznossal Kép forrása: stylecaster.com

3/6 Kellemeset a hasznossal

Végképp híján vagy a helynek?

Vagy csak úgy érzed, nem elég a motivációd, hogy rendszeresen locsolgasd, gondozd a növényeidet? Akkor telepíts a konyhádba fűszernövényeket, és nem csak egy üde foltot kapsz, de a főzést is magasabb szintre emeled.

Elég, ha kisebb méretű befőttes üvegeket használsz, amiket felcsavarsz egy fadarabra, hogy rusztikus hangulatú és helytakarékos fali fűszerkerted legyen.

4/6 3D képek

Egy kis polcra tett növény is jól mutat, de sokkal magasabb szintre emelheted a növényes dekorálást, ha nem polcokra, hanem falra fúrt kis dobozokba rakod a futónövényeidet, és köréjük még néhány festményt vagy fotót is akasztasz.

Így olyan hatást keltenek, mintha a valódi növényeid is egy kép kereteiben ülnének, csak éppen fogták volna magukat, és lenőttek volna a vászonról.

A szoba éke Kép forrása: princesspinkygirl.com

5/6 A szoba éke

Tényleg csak apróság, de nekem azonnal megtetszett ez a kis sziklakerti növény, amit saját üvegház óv és olyan, mintha egy különleges ékszer lenne, a hozzá illő dobozban.

Apró, mégis gyönyörű dekoráció, ráadásul ha gyerkőc vagy kisállat is van a házban, akkor egy fokkal nyugodtabb lehetsz, hogy talán nem csócsálják meg a zárt dobozba rejtett növénykédet – cserébe viszont a törékeny üveg miatt kell óvatosnak lennetek!

Tökéletes térelválasztó Kép forrása: ikea.com

6/6 Tökéletes térelválasztó

Ha egy egyszobás lakásban szeretnéd elválasztani a lakrészeket, vagy csak intim hangulatot teremtenél valahol, akkor is tökéletes választás a futónövény, ami a teret kettéosztja, ugyanakkor nem zárja ki teljesen a fényt.

Elég egy kalaptartó vagy egy régi fogas ahhoz, hogy elkészítsd a saját térelválasztódat! 

A növényeket alulra tedd, a damilt pedig az állvány felső részére kösd, erre futtasd fel a futónövényeket!