Így dekorálhatsz a szezonban az ősz alapszíneivel

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az ősz színei részben élénkek és vidámak, részben pedig nagyon is lehangolóak tudnak lenni. Vagy talán mégsem? Ezekből az inspirációkból láthatod, hogy még a legborongósabb szürkéből és barnából is készülhet csodás, szezonális dekor. De azért a liláról és a narancsról sem feledkeztünk meg!

Barna és fekete Kép forrása: tumblr, anmazine

A barna és a fekete sokak számára unalmas és nyomasztó, márpedig ez a két szín tökéletesen jellemzi az őszi időjárást, illetve a hangulatot is.

Amint ezen az inspiráción láthatod, a két lehangoló árnyalat nem feltétlenül monoton és borongós, sőt, akár ennyire érdekes is lehet, ha némi szürkét társítasz mellé.

Amennyiben szívesen átmentenél a saját lakásodba néhány ötletet, akkor érdemes a puha plédet és a különleges párnahuzatot közelebbről szemügyre venned. Bár ezek egytől egyig az említett, mogorva színekre építenek, élénk mintájuknak és anyaguknak köszönhetően nagyon is hívogatóak.

A látványon sokat dob a méretes ág, amit ha ősziesebbre varázsolnál, nyugodtan borítsd be apró led égőkkel. Így este már élvezheted a közelgő karácsony hangulatát, ami aztán főleg feledteti veled a borongós időjárást.

Ha valamivel, akkor a gyertyákkal igazán könnyű elérni az otthonos összhatást, még olyan borongós környezetben is, mint amilyet a szürke tud teremteni.

Tökéletes példa erre ez az inspiráló nappali részlet, ami extraként  rusztikus stíluselemeket is tartalmaz.

Mégis elegendő néhány puha textil és egy tálcányi gyertya ahhoz, hogy az otthonosságot meg se lehessen kérdőjelezni. Amennyiben nem zárkózol el a szürkétől, úgy érdemes ezzel a színnel kalkulálnod a dekoráció frissítésekor, hiszen jelenleg az egyik legdivatosabb árnyalatnak számít a lakberendezésben.

A melegebb hónapokban csupán cseréld vidámabbra a párnákat, színesre a plédeket, gyertyák helyett dekorálj virágokkal, esetleg fektess az asztal alá egy pihe-puha, mintás szőnyeget. Ősszel pedig bátran kövesd az itt látott, otthonos minimalizmust!