Így dekorálhatsz a szezonban az ősz alapszíneivel

Írta: ,

Az ősz színei részben élénkek és vidámak, részben pedig nagyon is lehangolóak tudnak lenni. Vagy talán mégsem? Ezekből az inspirációkból láthatod, hogy még a legborongósabb szürkéből és barnából is készülhet csodás, szezonális dekor. De azért a liláról és a narancsról sem feledkeztünk meg!

Barna és fekete Kép forrása: tumblr, anmazine

1/5 Barna és fekete

A barna és a fekete sokak számára unalmas és nyomasztó, márpedig ez a két szín tökéletesen jellemzi az őszi időjárást, illetve a hangulatot is.

Amint ezen az inspiráción láthatod, a két lehangoló árnyalat nem feltétlenül monoton és borongós, sőt, akár ennyire érdekes is lehet, ha némi szürkét társítasz mellé.

Amennyiben szívesen átmentenél a saját lakásodba néhány ötletet, akkor érdemes a puha plédet és a különleges párnahuzatot közelebbről szemügyre venned. Bár ezek egytől egyig az említett, mogorva színekre építenek, élénk mintájuknak és anyaguknak köszönhetően nagyon is hívogatóak.

A látványon sokat dob a méretes ág, amit ha ősziesebbre varázsolnál, nyugodtan borítsd be apró led égőkkel. Így este már élvezheted a közelgő karácsony hangulatát, ami aztán főleg feledteti veled a borongós időjárást.

2/5 Szürke

Ha valamivel, akkor a gyertyákkal igazán könnyű elérni az otthonos összhatást, még olyan borongós környezetben is, mint amilyet a szürke tud teremteni.

Tökéletes példa erre ez az inspiráló nappali részlet, ami extraként  rusztikus stíluselemeket is tartalmaz.

Mégis elegendő néhány puha textil és egy tálcányi gyertya ahhoz, hogy az otthonosságot meg se lehessen kérdőjelezni. Amennyiben nem zárkózol el a szürkétől, úgy érdemes ezzel a színnel kalkulálnod a dekoráció frissítésekor, hiszen jelenleg az egyik legdivatosabb árnyalatnak számít a lakberendezésben.

A melegebb hónapokban csupán cseréld vidámabbra a párnákat, színesre a plédeket, gyertyák helyett dekorálj virágokkal, esetleg fektess az asztal alá egy pihe-puha, mintás szőnyeget. Ősszel pedig bátran kövesd az itt látott, otthonos minimalizmust!

Narancs és bordó Kép forrása: next.co.uk

3/5 Narancs és bordó

Vegyük most közelebbről szemügyre a melegebb színeket, kezdve azzal, ami a legjobban szimbolizálja az őszt, a naranccsal.

Amint láthatod, itt is csupán a textilekkel variáltak a tervezők, az alap a korábbi példákhoz hasonlóan egyszerű, és önmagában kicsit borongós.

Ennél a szobánál szintén a szürke és a barna dominál, de tökéletesen feldobták az összképet a narancsos árnyalatokkal, kiegészítőkkel.

Némi vajszín is került az otthonos nappaliba, na és persze nem kevés vidámság, köszönhetően a sünis és a mintás párnának.

Tényleg ennyire egyszerű? Igen! Ha a tervezésnél ügyelsz arra, hogy otthonodban az alapszínek domináljanak, akkor csupán a textilek és kiegészítők megválogatásával is ennyire könnyen egyedi, szezonális hatást érhetsz el.

Lila Kép forrása: bissfloral.nl

4/5 Lila

A lila halvány árnyalatai emlékeztethetnek téged a nyárra, a csodás levendulamezőkre, míg sötétebb tónusai sokkal inkább megfelelnek a hideg hónapok színeinek.

Mindezt a szebbnél szebb, őszi virágoknak köszönhetjük, amik nem csupán inspirálóan hatnak az otthonod frissítése során, de kiváló alapot is biztosíthatnak a díszítést illetően.

Egy-egy méretes csokor az ősz legszebb virágaiból, és máris beköltözött a szezon legcsodásabb hangulata a lakásodba! Ez természetesen a lehető legegyszerűbb módja a dekorálásnak, ráadásul nagyon gyors is..

Amennyiben szárított virágokkal dolgozol, elegendő egyszer elkészítened a csodás díszeket, évről évre előveheted őket, csupán egy kis frissítésre kell pár percet szánnod.

Citromsárga Kép forrása: etsy.com

5/5 Citromsárga

Végül mi mással is zárhatnánk a sort, mint a citromsárgával?

Ez az üdítő árnyalat nem csupán színt visz az őszbe, az összes korábban említett tónushoz passzol – tehát bátran tekinthetsz rá univerzális kiegészítőként.

Amellett, hogy gyertyaláng formájában bármikor az otthonodba viheted, hagyatkozhatsz a szebbnél szebb napraforgókra, a sárga levelekre, kukoricákra, és az inkább világosba hajló tökökre.

A sárga éppúgy jó választás lesz a dekoráció szerves részeként, mint díszpárnák, sötétítőfüggönyök színeként. Arra azért ügyelj, hogy ősszel már ne helyezd túlságosan központba!

A sárgával egyébként sem árt vigyáznod, hiszen nagyon feltűnő és élénk szín, de az őszhöz amúgy is inkább sötétebb árnyalatban, esetleg pirossal, naranccsal ötvözve passzol igazán.