Így dekoráld az albérleted, hogy otthon érezd magad benne – És a főbérlőt se zavarja

Zabolai Margit
Írta: ,

Csak azért, mert papíron nem a tiéd, még nyugodtan érezheted otthonosan magadat az albérletedben. Mutatunk néhány trükköt, amivel saját stílusodra formálhatod az albérletedet, anélkül, hogy ujjat húznál a főbérlőddel, vagy később csak idő és pénz ráfordításával tudnád visszaállítani az eredeti állapotokat.

Keretbe a tapétát! Kép forrása: bloglovin.com

Néhány csík színes tapéta az egész szoba hangulatát meg tudja változtatni, és nem is kerül sokba, de nem biztos, hogy a főbérlőd odáig lesz a kreativitásodtól, ha tapétaragasztót kezdesz mázgálni a falakra.

Ha viszont abban megegyeztetek, hogy néhány képet kirakhatsz – esetleg van is már néhány lyuk a falon – akkor semmi probléma, hiszen egy színes, különleges tapéta még talán jobban is mutat keretben.

Egy szép keret még jobban kiemeli a minta különlegességét, és szinte művészivé emeli a tapéta hangulatát, így különleges és egyedi arcot adhatsz a lakásnak, ráadásul a dekorációt bármikor leakaszthatod a falról.

Játék a függönyökkel Kép forrása: deardesigner.co.uk

Ha albérletben laksz, a textilek igazi barátaid lesznek, hiszen a segítségükkel könnyedén átalakíthatod a lakásod hangulatát anélkül, hogy maradandó változást kellene okoznod. 

Ráadásul a textilt bárhová könnyen magaddal is viheted, így akár minőségi anyagokba is érdemes lehet beruházni.

Ha a falakat nem festheted át, és nem vagy teljesen odáig a mostani színüktől, keress egy merészebb színű/mintázatú függönyt, ami uralni fogja a teret, és teljesen megváltoztathatja a szoba hangulatát.