Így alakítsd át otthonodat, hogy tényleg a lelkedet tükrözze

Írta: ,

Otthonunk nem más, mint lelkünk tartalmának leképezése. Megmutatjuk, milyen feltételek szükségesek az átalakításhoz, hogy jól érezd magad ott, ahol éppen élsz.

Átalakítás egyénre szabottan

1/6 Átalakítás egyénre szabottan

Járjunk körbe a lakásban, és figyeljük meg, milyen érzéseket, gondolatokat idéz fel bennünk. Érdemes az életterünket többféle perspektívából is megnézni, hogy a legjobbat hozhassuk ki belőle, akárcsak önmagunkból. 

Tudjuk, hogy milyen pulóver és táska illik hozzánk ‒ ugyanígy a lakásunkat is személyre szabhatjuk, hogy érezzük, igazán nekünk való. A stílus, a színek és a fények együttes és megfelelő alkalmazása csodát tesz a lakásunkkal.
Személyes életterületünk

2/6 Személyes életterületünk

Mindnyájunknak jólesik, ha van egy hely, ahová visszavonulhatunk, ahol nyugalomra találhatunk, hogy pihenhessünk és töltekezhessünk. Máskor az a fontos, hogy vendégek jöjjenek, és ehhez is szeretnénk hozzáigazítani a lakás berendezését, hangulatát

Érdemes feltennünk magunknak a kérdést, hogy mit akarunk kifejezni a lakásunkkal elsősorban önmagunk, de mások számára is, milyen tárgyak azok, melyek a lelkünknek kedvesek, amelyekkel szívesen körülvennénk magunkat.
Szintén lényeges, hogy kivel, kikkel élünk együtt, milyen a személyiségük és az igényeik, tudjuk-e egymással egyeztetni elképzeléseinket, ízlésünket.
Változások az életben és a lakásban

3/6 Változások az életben és a lakásban

Az élet folyamatos változás, és lakásunknak ezt a folyamatosságot tükröznie kell. Ha több szoba is van, akkor a legnagyobb gyereket már megilleti egy saját szoba, míg a két kisebbiket még nem kell szétválasztani. 

Az újszülött a legjobb helyen szülei közelében van, míg a közelség egy kamasz számára már nem megfelelő. A lakást időnként ajánlatos átrendezni, és a családtagokat egyik helyiségből a másikba átköltöztetni, ha ez látszik célszerűnek.
Hálószobából nappalit

4/6 Hálószobából nappalit

A lakás alaprajzát tekintve úgy tűnik, hogy a helyiségek rendeltetésén és elrendezésén nem lehet változtathatunk. A konnektorok és az antenna-csatlakozások eleve meghatározzák a helyiségek berendezését. 

A tervező és villanyszerelő szakemberek lényegében a belsőépítészeink. Ebben a témában inkább a praktikus okok döntőek. Az erkélyes szoba kiváló menedékhely, alvóhely, de ha déli fekvésű, akkor pihenésre kevésbé alkalmas. 
Így lehet belőle nappali szoba, amely a nyugalom helyett a felfrissülést, a nappali cselekvést és kikapcsolódást szolgálja, kétszintes lakás esetében akár az emeleten is.
Bátran a színekkel!

5/6 Bátran a színekkel!

A bátrabbak képesek pirosra festeni a falakat. Bármilyen színt használhatunk, ami kiemeli önmagunk és lakásunk lényegét, a helyiségek lakóinak egyéniségét és ízlését. 

Lehet minden szoba más színű, de befesthetünk akár csak egy-egy falat is. Mielőtt beszerezzük a festékeket, gondolkozzunk el a színek jelentésén. 

Figyeljük meg az árnyalatokat, de ne döntsünk azonnal, hanem menjünk haza, és képzeljük el a lakásunkat különböző színűre festve. Másnap kiválaszthatjuk azt, amelyik a legjobban tetszik.
Fények játéka

6/6 Fények játéka

Mesterséges fényforrásokkal, ha a fantáziánkat szabadon engedve bánunk velük, kiemelhetjük otthonunk részleteinek szépségét.  A fentről jövő általános megvilágítás tompítja a színeket és a hangulatot, míg a szórt fény kiemelő hatású

Használjunk például mennyezeti és csíptetős spotlámpákat, falilámpákat. A lakás különböző pontjain elhelyezett kisebb lámpák jobb színben tüntetnek fel mindent.